16 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Beleef de geschiedenis van Kerkstraat tijdens Huuskamerproat

Geplaatst op: 1 april 2022

In Sluuspoort wandelen liefhebbers binnenkort in gedachten weer door het oude centrum van Zwartsluis. Dat gebeurt op donderdagochtend 7 april tijdens ‘Huuskamerproat’.

Geke Françoise vertelt namens de Historische Vereniging: “Vorige keer zijn we aangekomen in de Baanstraat vandaar gaan we de Kerkstraat in. Hier is natuurlijk veel te zien. De Kerkstraat was rijk aan winkeltjes en er was volop bedrijvigheid. Ook over het gemeentehuis het postkantoor en de Hervormde Kerk valt veel te vertellen. Vanuit de Kerkstraat slaan we af de Stationsweg in, vroeger ook wel de ‘Hoge Diek’ genoemd. Van oudsher waren hier ook veel winkels. Albert Greveling en Thijs Oosterhof nemen ons mee naar vervlogen tijden kort maar ook veel langer geleden. Samen hebben ze de mooiste foto’s voor u uitgezocht. Albert zal zijn ongelooflijke kennis over Zwartsluis graag met u delen.”

Belangstellenden zijn vanaf 09:30 uur welkom in Sluuspoort waarna het programma om 10:00 uur start. Toegang is gratis en een kop koffie of thee wordt aangeboden door de Historische Vereniging.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice