5 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Rechter legt voorwaardelijke celstraf op voor vuurwerkindicent

Geplaatst op: 12 april 2022

M. werd vorig jaar opgepakt aan de Marijkestraat.

Een 22-jarige Sluziger is vanmorgen door de politierechter veroordeeld tot 180 uur taakstraf. Vorig jaar Koningsdag werd hij op heterdaad betrapt toen hij een Cobra (zwaar vuurwerk, red.) naar een fietsster gooide. Als hij in de toekomst opnieuw de mist in gaat met vuurwerk, volgt een trip naar de nor.

De twintiger werd 27 april aangehouden en zat drie dagen vast. Vandaag moest M. zich verantwoorden voor de Zwolse rechter. Daar werd duidelijk dat de twintiger vuurwerk uit een rijdende auto gooide. De cobra ontplofte in de buurt van spelende kinderen en op anderhalve meter afstand van een fietsster.

M. vindt het vervelend dat hij als enige is opgepakt voor de overlast, zo valt op te maken uit berichtgeving van De Stentor. Ook merkte de rechter op dat M. zich niet genoeg beseft hoe gevaarlijk zijn actie was. Desondanks hield de rechtbank in het vonnis rekening met de huidige situatie. M. zou zijn gedrag hebben verbeterd. Daarom volgde een onvoorwaardelijke taakstraf van 180 uur. Als de Sluziger opnieuw de fout in gaat met vuurwerk, gaat hij een half jaar de cel in.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice