26 april 2024 Gebruikers online: 48
Agenda
Active creations

Sluzigers roeien toch niet van Harlingen naar Terschelling

Geplaatst op: 25 mei 2022

Terwijl Zwartsluis in het teken staat van de sleepbootdagen, wordt in hetzelfde weekend de HT gehouden. De HT is een roeirace voor sloepen, en gaat van Harlingen naar Terschelling.

Deze oversteek over het Wad werd in 1975 voor het eerst geroeid door twee sloepen. Sindsdien is de roeisport gegroeid, en intussen doen er ieder jaar 140 sloepen mee aan deze race. Voor meer sloepen is eenvoudigweg geen plaats. De HT is met 34 kilometer de langste race op de Nederlandse sloeproeikalender, en is daarmee de koninginnentocht onder de sloeproeiraces.

De Zwartewater roeiers staan sinds 2002 op de wachtlijst voor deze race, maar hebben nooit mee kunnen doen. Tot dit jaar. Halverwege April kregen ze onverwacht een wildcard. In de afgelopen weken is daarom hard getraind voor deze monstertocht die komende vrijdag plaats zal vinden. Deze race is online te volgen via https://sloepvolgen.nl. Daar vind je een link naar een YouTube livestreaam. De Zwartwaterroeiers starten om 11:10, en roeien in de Twister, met het startnummer 119.

Wil je meer weten over onze vereniging, of wil je zelf ervaren hoe leuk het roeien is? Ga naar www.zwarte-water.nl, volg de vereniging op Facebook (Sloeproeivereniging Zwarte-Water) of op Instagram (Zwartewaterroeiers).

Update: Wegens de verwachte wind op het wad komende vrijdag heeft de organisatie vanmiddag moeten besluiten dat de HT dit jaar niet door kan gaan. De Zwarte water roeiers zullen dus nog een jaartje wachten voor deze oversteek kunnen maken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice