18 mei 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

‘Meer mietsen dan deelnemers’ bij tiende Avond4daagse

Geplaatst op: 30 mei 2022

Fotoserie: Henk Kuik

Een kleine 400 deelnemers verschenen maandagavond aan de start van de tiende Avond4daagse. De route trok richting het industrieterrein. Wie de 10 kilometer liep, werd bij Baarlo overgezet met het pontje van Sluuspoort.

“Meer mietsen dan deelnemers”, grappen Yvonne Kisjes en Nicole de Goede namens de organiserende buurtvereniging ‘De Moerasvogel’. Want de deelnemers kregen het zwaar te verduren. De stekende vliegjes waren massaal van de partij, tot irritatie van de deelnemers. Vooral bij de oversteek op het Meppelerdiep was de overlast groot.

Toch lieten de wandelaars zich er niet door uit het veld slaan. “We hebben iets minder deelnemers dan voorgaande jaren, maar dat komt misschien ook wel omdat er in deze periode enorm veel te doen is. Daarnaast heeft de bovenbouw van De Aremberg momenteel schoolkamp. Wat wel heel leuk is, is dat de basisschool van Belt Schutsloot meedoet met meer dan 40 leerlingen”, vertellen Kisjes en De Goede, die tevens benadrukken dat mensen ook enkel op donderdagavond mee kunnen lopen.

Zoals op iedere wandelavond krijgen de sportievelingen onderweg wat lekkers voorgeschoteld. Vanavond was dat een lekkere koek van Van Dijk Bakery. Als kers op de taart trok de vierdaagse vandaag ook door de stal van de familie Kronenberg. Jong en oud keek de ogen uit tussen al de gevlekte dames.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice