17 mei 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

Haringparty bij De Schans

Geplaatst op: 17 juni 2022

Foto: Jan van Kleef

De ‘Hollandse Nieuwe’ is er weer. Woensdag 15 juni ging de landelijke verkoop van nieuwe haring van start. De Spakenburgse Vishandelvereniging, die dit jaar veertig jaar bestaat, vierde dit met de aanschaf van het allereerste vaatje Hollandse Nieuwe op de Scheveningse visafslag. Het eerste haringvaatje van het seizoen werd dinsdag 14 juni geveild voor 113.500 euro, een record.

Vrijdagmiddag 17 juni kwam de nieuwe haring aan bij Woonzorgcentrum De Schans te Zwartsluis. Samen met Dion te Hennepe van het Urker Vispaviljoen organiseerde de stichting de jaarlijkse haringparty in de grote zaal en op het terras. Vanaf een Urker haringkar werd de haring met uitjes, augurkenschijfjes en voor de liefhebber een glaasje ijskoude korenwijn gepresenteerd. Voor een aantal bewoners werd de haring door het personeel en enkele vrijwilligers op de kamers van De Schans bezorgd.

Volgens Dion en zijn collega Sjoerdje is de haring ‘gezond, zilt en heerlijk vet en romig’. Iedereen liet zich de haring Hollandse Nieuwe prima smaken. Voor de muzikale noot zorgde draaiorgel De Parel uit Meppel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice