26 april 2024 Gebruikers online: 45
Agenda
Active creations

Gondelbouwers steken meer dan 1000 uur in tikkende creatie

Geplaatst op: 10 augustus 2022

Rubin (l) en Willian bij één van de negentien uurwerken.

Meer dan 1000 uren aan voorbereiding stak Willian Kamerman in de gondel van The Incredebelts. Hij maakte, samen met gondelbouwer Rubin Hartkamp, bijna twintig draaiende klokken voor hun creatie ‘Time Flies’.

De mannen en vrouwen van The Incredebelts lagen vorige week te zonnen aan de rand van een Spaans zwembad en dat betekent dat ze deze week keihard aan de bak moeten om alles af te krijgen. Ze bouwen een groot vliegtuig met daaromheen tal van draaiende uurwerken. Die negentien klokken worden aangedreven door zelfbedachte systemen die werken met kleine tandwielen.

“Het heeft meer dan 1000 uur gekost, want iedere aandrijving en ieder tandwieltje is door ons zelf in de computer uitgetekend waarna we ze vervolgens moesten printen met een 3D-printer. Dit idee hebben we voor corona al bedacht, maar dit jaar kunnen we hem dan eindelijk bouwen”, zo vertelt Willian.

De negentien uurwerken draaien niet allemaal even snel, iedere aandrijving moest dus apart worden ingesteld. “We hebben de boel getest en alles draait naar wens”, zegt Rubin. Voor de gondelbouwers is er in ieder geval nog genoeg te doen. Vrijdagavond om 20:00 uur moet alles klaar zijn, dan varen negen creaties door de schutsloot.

Klik hier voor tickets en meer info.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice