22 juni 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Gondelvaart eindigt anders dan gehoopt voor Kolksluuszangers

Geplaatst op: 13 augustus 2022

Het zag er vrijdagavond leuk uit: schipperskoor De Kolksluuszangers trok op een ponton langs het publiek van de gondelvaart in Belt-Schutsloot. Na de hele avond tal van Hollandse liedjes te hebben gezongen, zette het mannenkoor na de vuurwerkshow koers richting Zwartsluis. Echter liep dat anders dan verwacht.

Met schorre kelen voeren de mannen de duisternis in. Het was nog ruim een half uur varen over de donkere Arembergergracht voor ze Zwartsluis zouden bereiken. Echter constateerde de schipper halverwege de tocht dat het vaartuig niet verder vooruit kwam. Wat bleek? De accu van de elektrische motor was leeg.

Daar lagen ze dan, midden op de Arembergergracht met de thuishaven in zicht. “Gelukkig hadden we een aantal oud-schippers aan boord en een paar lange ‘punterbomen’. Na een uur punteren hebben we om 00:30 uur Zwartsluis bereikt”, blikt Kolksluuszanger Freek Kuipers al lachend terug op het nachtelijke avontuur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice