18 mei 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Ploeteren tijdens laatste training voor Zwartewaterrace

Geplaatst op: 5 september 2022

Reportage: Henk Kuik

De gemengde sloeproei-equipe van de Zwartewaterroeiers verzamelde zich maandagavond in de jachthaven van de Kranerweerd. Daar werd voor de laatste keer getraind voor de Zwartewaterace van komende zaterdag.

Samen met nog 35 aangemelde sloepen zal zaterdag vanaf 12:00 uur de strijd aangebonden worden tijdens de 13 kilometer lange roeitocht over het Zwarte Water en Meppelerdiep.

Tot hun en tot verrassing van de fotograaf waren ze niet alleen op het water. Een mannensloep roeide voor hen uit door de Kolksluis en ging daarna ook het Zwartewater op. Onverstoorbaar werd er doorgeroeid terwijl een snelle speedboot hen inhaalde en een vissersboot richting Hasselt voer.

Zaterdag worden vanaf 08:30 uur de roeiers uit alle windstreken ontvangen en kunnen de boten op de Kranerweerd en bij scheepswerf Geertman te water worden gelaten, waarna het palaver om 11.00 uur zal worden gehouden. Het startschot voor de eerste boot zal om 12.00 uur klinken. Door de Kolksluis gaat het richting eerst richting Genemuiden, wordt er gedraaid en varen de sloepen door de Kolksluis richting het Meppelerdiep. Wanneer de Meppelerdiepbrug gepasseerd is gaat het richting Hasselt en halverwege Hasselt is er weer een keerpunt en wordt de eindsprint ingezet richting Zwartsluis, wordt het Hotel Zwartewater gepasseerd, rechtsaf geslagen en onder de Kolksluisbruggen door gaat het dan richting finish ter hoogte van de Sluuspoort.

Overigens is er op 12 en 15 september een clinic voor dames en heren die kennis willen maken met het sloeproeien. Nadere informatie is te vinden op de website van de vereniging.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice