25 juli 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Mattenkloppers voor even terug in Zwartsluis

Geplaatst op: 30 september 2022

Vele decennia lang was aan het Westeinde in Zwartsluis mattenklopperfabriek De Graaf gevestigd. Oudere Sluzigers zullen zich de uitstalling van de vele mattenkloppers buiten de fabriek nog herinneren. Inmiddels is het bedrijf al weer jaren uit het straatbeeld verdwenen.

Het maken van de mattenklopper keert nu weer voor even terug in Zwartsluis. Zaterdag 8 oktober houdt de Vereniging van Vlechters namelijk haar halfjaarlijkse ledendag in Sluuspoort. In de ochtenduren komen de  leden, afkomstig uit zowel Nederland als België, samen voor een besloten ledenbijeenkomst.

In de middaguren, van twee tot half vier, geven zij in de theetuin van Sluuspoort een demonstratie mattenklopper maken en mandenvlechten. Ook is er de mogelijkheid manden te kopen. Belangstellenden zijn van harte welkom. De demonstratie is vrij toegankelijk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice