1 mei 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Al enkele tienduizenden euro’s opgehaald voor Oekraïne

Geplaatst op: 8 oktober 2022

Foto: Jan van Kleef

Leden van de Gereformeerde Kerk hebben de afgelopen drie wekend enkele tienduizenden euro’s opgehaald met de ’talentenactie’. Dit weekend was de finale met een fair en grote veiling. Zondagochtend wordt duidelijk wat de eindstand is.

Doel van de actie is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting Dorotty en stichting Werk in Uitvoering . Deze organisaties ondersteunen een gaarkeuken in het Oekraïense Asztely. “De winter is in aantocht en er is geld nodig om maaltijden te kunnen serveren. Daarom hebben we de talentenactie opgezet. De 1100 leden van de kerk hebben allemaal 2,00 euro gekregen met de vraag of ze dit bedrag willen vermeerderen”, vertelt mede-organisator Jan Timmerman.

Iedereen heeft zo op zijn eigen manier bijgedragen aan de actie. Zo waren er kerkleden die kaarten verkochten, zalm rookten, drone-foto’s maakten om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook de veiling op vrijdagavond, die resulteerde in meer dan 18.000 euro, was onderdeel van deze actie. Een kleine 100 belangstellenden kwamen bieden op de prachtige kavels die voorbij kwamen. Top-kavels waren onder andere een midweek in Callantsoog, dinerbonnen en een dag rondvaren in een sloep.

Met de opbrengst worden de komende winter maaltijden klaargemaakt, vertelt Timmerman: “Voor de oorlog was die gaarkeuken, waar we al 15 jaar helpen, drie keer per week open. Nu draait hij continu door omdat ook soldaten en vluchtelingen er komen.” De organisatoren zijn tot dusver meer dan tevreden over de duizenden euro’s die inmiddels al binnen zijn gekomen. Wie nog een donatie wil doen, kan contact opnemen met Jan via 06-51198008.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice