27 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Van den Berg Watersport: kundig onderhoud en reparatie

Geplaatst op: 26 oktober 2022

(Adv.) Wie een binnen- of buitenboordmotor wil laten repareren of onderhouden, hoeft Zwartewaterland niet uit. Van den Berg Watersport in Zwartsluis richt zich al jaren op kleine en middelgrote (plezier)vaartuigen.

Het water en de techniek van binnen- en buitenboordmotoren zijn John van den Berg niet vreemd. Jarenlang werkte hij als stuurman en machinist op zeeschepen. “Maar vijf jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen omdat ik minder vaak van huis wilde zijn. Zo is Van den Berg multidiensten ontstaan. Inmiddels richt ik mij voornamelijk op onderhoud en reparatie van motoren en speedboten. Ook voor het kleinere elektrawerk aan boord kan ik klanten van dienst zijn”, vertelt John, die inmiddels opereert onder de naam Van den Berg Watersport.

In een loods op industrieterrein De Kranerweerd is het deze periode een drukte van belang, want veel boten zijn inmiddels weer uit het water gehaald. “Dit is de ideale tijd om je motor na te laten kijken en een onderhoudsbeurtje te geven. Dan kun je komend voorjaar weer met een gerust hart gaan varen”, zegt John.

“Ik ben al jaren bezig met het onderhouden van in- en outboard motoren”, vertelt de Sluziger. Ook het inbouwen van motoren in zowel oude als nieuwere boten is een koud kunstje voor deze ondernemer. Het grote voordeel van Van den Berg Watersport is dat hij de zaak grotendeels alleen runt in een werkplaats op het industrieterrein: “Daarom wordt het prijstechnisch voor veel klanten interessanter dan dat ze naar een groot watersportbedrijf zouden gaan.”

Benieuwd naar mogelijkheden of eerdere projecten? Kijk op vdbergwatersport.nl of bel 038-2054011.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice