21 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

‘Sluziger vrouw slachtoffer van mensenhandelaar uit Genemuiden’

Geplaatst op: 31 oktober 2022

Van wie de vraag kwam om bij hem te werken, dat kan hij zich niet meer herinneren. Maar dat E.R. haar ervoor betaalde en dat het gezellig was, nog wel. En dat er ‘seksuele capriolen’ (in de woorden van zijn advocaat) geweest zijn, ontkent hij niet. Maar sprake van dwang, was er volgens hem niet. De 46-jarige man moest zich maandagmorgen verantwoorden voor de rechter in Leeuwarden.

Hij wordt verdacht van het uitbuiten van een jongedame in Zwartsluis. Vanwege onenigheid met haar familie ging ze tijdelijk wonen in zijn loods op het industrieterrein, vertelt hij in de rechtbank.

Daar kwam van het een ook het ander. “Eerst begon met het praten over seks, daarna werd hij handtastelijk en daarna vroeg hij of ik die dingen met hem wilde doen. Daarop heb ik nee gezegd. Op een gegeven werd de inzet hoger door mij meer geld te geven”, verklaarde het slachtoffer bij de politie.

R. ontkent dat. “Ik zou nooit betalen voor seks.” Wel nam de seks grotere vormen aan. De twee bezochten parkeerplaatsen, parenclubs en een erotische bioscoop, waarbij het slachtoffer ook seks had met anderen. Dat dat in opdracht van hem was, is volgens R. niet aan de orde.

“Ze is in korte tijd heel veel grenzen overgegaan”, vat de rechter samen, als even later ook het gebruik van cocaïne. Dat het slachtoffer cocaïne van R. gebruikte, staat vast. Maar dat gebeurde niet omdat hij het haar aanbood, zegt R. tegen de rechter. “Ze wist wel dat ik dat gebruikte en waar ik het verstopt had. Toen ik een keer terugkwam was het zakje weg en heb ik haar gevraagd of ze het gepakt had. Ze zei nee, maar het bleek wel zo te zijn.”

R. kon de telefoon van het slachtoffer controleren en met haar meelezen. Een politieagent omschreef dat als ‘ziekelijk’. “U hebt toen gezegd dat dat misschien wel zo was ja”, houdt de rechter hem voor. “Ik kon niet alles meelezen en het is ook maar een korte periode geweest”, verweert hij zich.

De officier van justitie is niet te vermurwen. Dat er sprake is van uitbuiting staat voor hem vast. Hij eist 14 maanden cel, onvoorwaardelijk. De advocaat bepleit vrijspraak, omdat er ontlastende getuigen zijn en er een gebrek aan bewijs is. “Ze bleef terugkomen, tot vervelens toe”, zegt hij over het slachtoffer. Volgens hem bewijst dat juist het tegenovergestelde van uitbuiting.

De rechters gaan in de komende twee weken hun afweging maken over de zaak en komen op 14 november met een vonnis.

Door: Enrico Kolk

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice