22 juni 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Gemeente koopt stuk Havendijk van Rijkswaterstaat

Geplaatst op: 1 november 2022

Gemeente Zwartewaterland neemt drie stukken grond aan de Havendijk in Zwartsluis over van Rijkswaterstaat. “We zien op deze plek goede kansen voor het verminderen van de parkeerdruk in het centrum van Zwartsluis”, zegt wethouder Maarten Slingerland over de aankoop.

Meer parkeerplaatsen in de oude kern van Zwartsluis is een jarenlange wens van bewoners en ondernemers. Mogelijke locaties liggen echter niet voor het oprapen. Daarom is Slingerland blij dat Rijkswaterstaat toestemt in de verkoop van drie percelen aan de Havendijk. Op deze plek bij de entree van Zwartsluis liggen ook binnenvaartschepen afgemeerd.

Meer parkeerruimte

De wethouder wijst erop dat bewoners en bezoekers van Zwartsluis nu ook op deze locatie parkeren. Dat doen ze tussen de bomen. “We denken dat we met een andere indeling van het gebied meer parkeerruimte kunnen realiseren. Daarmee ontlasten we dan het centrum van Zwartsluis. Vooral voor langparkeerders is deze locatie ideaal. Ook bezoekers van Zwartsluis lopen vanaf de Havendijk zo naar de winkels en andere voorzieningen”, zegt Slingerland.

Nog geen uitgewerkt plan

Een uitgewerkt plan voor het gebied is er nog niet, benadrukt de wethouder. Gemeente Zwartewaterland gaat daar de komende maanden mee aan de slag. Dan komt ook het openbaar groen en een goede en veilige verbinding met het centrum op tafel. “Ook gaan we in gesprek met belanghebbenden”, aldus de wethouder. Hij verwacht niet dat voor het einde van 2023 met de uitvoering kan worden begonnen.

Gemeente Zwartewaterland koopt de gronden voor een symbolisch bedrag. Rijkswaterstaat kan straks gebruik blijven maken van de ankers aan de kade.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice