2 mei 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Active creations

Eindelijk beterschap in zicht voor brug over Arembergergracht

Geplaatst op: 15 november 2022

Al meer dan een jaar kampt de brug aan de Belterweg in Belt Schutsloot met aanzienlijke schade aan de leuning. Waarom onderneemt de gemeente Steenwijkerland geen actie? Met die vraag kampen bewoners al maanden lang.

Gemeentelijk woordvoerder Marianne Weegenaar legt uit: “Machinefabriek Bos uit Steenwijk heeft de nieuwe leuning over twee weken klaar, is de verwachting. Waarom het lang heeft geduurd: het bedrijf heeft de afgelopen periode gezocht naar het juiste staal, maar zoals in alle sectoren is de levertijd van producten een stuk langer dan gehoopt.”

De huidige situatie bestaat al sinds halverwege dit jaar. Wel is de leuning in 2021 ook al eens aangereden. Toen is besloten om niets aan de – toen kleine – schade te doen. In mei 2022 is de leuning weer aangereden, maar toen was de schade een stuk erger.

“De leuning is al vaker beschadigd door aanrijdingen, in verband met de krappe bochtstraal. Om dit definitief aan te pakken, is gekozen voor groot onderhoud van de brug. Het groot onderhoud betekent vervanging van een groot deel van de leuning en het vergroten van de bochtstraal door een extra opstort te creĆ«ren. Daardoor komt de leuning verder naar buiten te staan”, legt Weegenaar uit.

“Met deze maatregel hopen we in de toekomst schade te voorkomen. Eind juni is begonnen met het zogeheten aanstorten van de vleugels aan de brug. Na het uitharden van het beton begon de bouwvakantie. De maatvoering van de leuningen is voor de bouwvakantie opgenomen door Machinefabriek Bos, die op dit moment bezig is met het maken van de leuning. Wanneer die klaar is, zal hij geplaatst worden”, besluit de gemeente Steenwijkerland in een verklaring.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice