6 december 2023 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Zwartewaterland is met ‘De Nachtweg’ een B&B rijker

Geplaatst op: 16 november 2022

Genemuiden krijgt met ‘De Nachtweg’ weer een overnachtingslocatie in het centrum. Het afgelopen jaar hebben Arjen en Kim Eenkhoorn samen met vrienden en familie een pand in de Langestraat grondig aangepakt dat nu bijna klaar is om gasten te herbergen.

Voor de begane grond van hun pand zochten Kim en Arjen nog een goede bestemming. “We kwamen op het idee om hier een bed en breakfast te beginnen in het luxere segment. Het sluit aan op veel fietsroutes, er is nog geen B&B in de kern én we verwachten dat er voldoende animo voor is. Op vrijdag heb je regelmatig bruiloften en doordeweeks kunnen we het bijvoorbeeld verhuren aan vertegenwoordigers die voor zaken in Genemuiden verblijven”, vertellen Kim en Arjen.

Het appartement is bijna klaar. Binnen ziet het er al prachtig uit. Arjen laat ondertussen een foto zien: “Zo stond het er vorig jaar bij. We hebben alles aangepakt, tot de gevel aan toe.” Maar het resultaat mag er zijn. Over de volledige lengte van de begane grond is nu een tweepersoons gastenverblijf gerealiseerd.

Het pand grenst via de achterzijde aan de Achterweg, die voor ‘locals’ al decenialang bekendstaat als De Nachtweg. Vandaar de naam van de gloednieuwe B&B. Zowel Kim, van oorsprong afkomstig uit Apeldoorn, als Arjen blijven voorlopig gewoon hun huidige werkzaamheden aanhouden. De Nachtweg komt er dus bij.

Het echtpaar heeft er zin in. Kim knikt instemmend als haar gevraagd wordt of ze ook kijkt naar het tv-programma ‘Bed and Breakfast’ van Omroep Max. “Jazeker. Daar steek je wat op over de details”, zegt ze. Inmiddels hebben al enkele gasten geslapen aan de Langestraat. Als proefkonijn, maar naar alle tevredenheid. “De komende periode zetten we de puntjes op de i. Inmiddels zijn de wijnglazen en badjassen met ons logo binnen én wachten we op de levering van fotobehang voor in de woonkamer. Daarnaast hopen we de historie van Genemuiden terug te laten komen in het interieur”, zegt Kim.

Als de laatste hand is gelegd aan de B&B, wordt de site gelanceerd. Daarna kan iedereen genieten van één of meerdere nachten in Genemuiden, inclusief ontbijt. Op 14 januari wordt De Nachtweg officieel geopend.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice