3 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Wat komt er allemaal kijken bij vuurwerkverkoop?

Geplaatst op: 26 december 2022

De televisie met vuurwerkbeelden wordt vast in gereedheid gebracht.

Dat de vuurwerkverkoop meer werk met zich meebrengt dan die drie verkoopdagen, weet Geert van de Berg als geen ander. Al sinds halverwege november is hij druk met de voorbereidingen van de verkoop die komende week losbarst.

“We doen het sinds 1999”, zegt Geert. Zelf was hij toen nog te jong om te helpen, maar sinds 2006 heeft hij geen jaar overgeslagen. “Er komt best veel bij kijken. Zo wordt wordt ieder jaar streng gecontroleerd of de sprinklerinstallatie op orde is, hoeveel kuub water zo’n installatie geeft én of er genoeg bluswater in de opslag zit”, zegt Van de Berg.

Ook tijdens de verkoopdagen, op 29, 30 en 31 december, wordt iedere dag door de gemeente gecontroleerd of alles veilig verloopt. “De verkoopruimte tegenover de autogarage is inmiddels ingericht”, zegt Geert. “Koffie, chocomel, aan alles is gedacht. De demoverpakkingen zijn inmiddels uitgestald en daarmee zijn we bijna klaar voor de verkoop”, vult Van de Berg aan.

In de loods bevinden zich twee bunkers. De bunkers zijn per stuk ongeveer vergelijkbaar met de grootte van een slaapkamer. “We hebben de eerste vijf pallets al binnen. Daarnaast bestellen we iedere verkoopdag een nieuwe lading zodat we voldoende voorraad in huis hebben”, legt Geert uit. Op donderdag en vrijdag is hij van 09:00 tot 20:00 uur aanwezig in de tijdelijke vuurwerkwinkel. Op oudejaarsdag is dat van 08:00 tot 17:00 uur.

Wie overigens de landelijke ontwikkelingen volgt, staat er niet raar van te kijken als het over enkele jaren gebeurd is met vuurwerkverkoop aan particulieren. “Zolang het mag, blijven we het gewoon verkopen. Dus deze week zijn liefhebbers weer van harte welkom voor mooi en betaalbaar vuurwerk”, besluit Geert.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice