24 maart 2023 Gebruikers online: 10
Agenda
Active creations

Sluziger passagiers merken weinig van busstaking

Geplaatst op: 19 januari 2023

Buschauffeurs van het FNV leggen vandaag op diverse plekken in het land het werk neer voor een betere cao. In Zwartsluis is vanochtend weinig te merken van de staking. Het meerendeel van de lijnen rijdt volgens schema.

Dat komt omdat veel chauffeurs in deze regio lid zijn van CNV, de christelijke vakbond. Deze organisatie houdt eerst een ledenpeiling voordat men besluit te staken. De staking van FNV werd laat aangekondigd waardoor er geen tijd meer was bij CNV om de bereidheid te peilen. Daarom rijden die chauffeurs vandaag gewoon volgens regeling.

De chauffeurs die staken willen dat lonen meestijgen met de inflatie én dat de werkdruk, en zo het ziekteverzuim, afneemt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice