21 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Zeven gouden plakken voor zwemster Emmelien Smelt

Geplaatst op: 23 januari 2023

Afgelopen weekend werden de Overijsselse A sprintkampioenschappen in Zwolle voor junioren, jeugd en senioren gehouden. Voor dit kampioenschap hadden 6 zwemmers van ZvZ zich weten te plaatsen.

Voor Lise Visscher en Rosalina Dolstra was het de eerste keer dat ze aan zo’n kampioenschap mee mochten doen. Ondanks wat spanning zwommen beide meiden mooie races in de leeftijdscategorie junioren 1 en 2 en gingen ze allebei met een mooie pr naar huis. In dezelfde leeftijd kwam ook Charlotte Smelt aan de start. Charlotte mocht op de 100 m wisselslag en de 50 m vrije slag starten. Op de 50m vrije slag zwom ze naar een mooie tijd en een persoonlijk record.

Arthur Alberts ging maar liefst 8 keer van start in de leeftijdscategorie junioren 1 en 2, en hoe! Op 6 afstanden wist hij zijn pr te verbeteren. Op de 100 m vlinder zwom hij naar een knappe 4e plaats en op de 50 m vlinder naar een 5e plaats.

In de leeftijdscategorie junioren 3 en 4 kwamen Rosa Visscher en Emmelien Smelt aan de start. Ook Rosa Visscher was in vorm. Op de 5 afstanden die ze zwom verbeterde ze 4 keer haar oude tijd met daarbij de grootste verbetering op de 100m vlinderslag. Emmelien startte 7 keer. Dat ze in topvorm was, bleek al snel. Op alle afstanden zwom ze naar de 1e plaats en nam ze een gouden medaille mee naar huis. Tevens verbeterde ze op 5 afstanden haar pr. Een topprestatie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice