1 maart 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Jeugdsoos Esclusa gaat elke vrijdagavond weer open

Geplaatst op: 26 januari 2023

Na een noodkreet van Tom Kisjes en Noa Visscher hebben maar liefst 10 Sluzigers gehoor gegeven om vrijwilliger te worden bij Esclusa. Jeugdsoos Esclusa is vanaf 3 febuari elke vrijdagavond geopend vanaf 19:00 uur tot 21:00 uur.

Esclusa kende geen gemakkelijke tijd. Nadat het noodgedwongen het Agnieten College moest verlaten en twee jaar geen onderkomen had, volgde corona. “We hebben een super leuke opening gehad met veel belangstellenden en jongeren maar al snel ging de deur weer op slot”, vertelt vrijwilliger Tom Kisjes. De twee corona jaren betekende niet veel goeds voor de jeugdsoos, jongeren leken andere interesses te krijgen of wellicht wisten zij niet van het soosbestaan af. “Meerdere keren hebben wij presentaties gegeven bij de basisscholen over de jeugdsoos en de kinderen lijken het wel heel interessant te vinden”, zegt Noa Visscher. Bij verschillende activiteiten zoals slijm maken, pizza eten of bowlen kwamen veel jonge Sluzigers op af.

Sinds kort hebben Kisjes en Visscher een vrijwilligersoproep gepubliceerd. Kisjes: “Wij merken dat het met z’n tweeën niet te realiseren is om elke week open te zijn, misschien missen jongeren een bepaalde structuur en die willen wij ze wel kunnen bieden”. Het tweetal is dan ook erg blij met het aantal vrijwilligers dat zich heeft aangemeld. “De oproep via social media heeft gewerkt en we zijn erg enthousiast dat veel mensen zich hebben aangemeld. Dat betekent dat we nu een rooster maken waarbij men maar twee keer vrijwilligersdienst heeft tot aan de zomer”. De reden dat mensen zich aanmelden is dat zij het belangrijk vinden dat de jeugd uit Zwartsluis, ook tijdens slecht weer, een onderdak heeft zij heen kunnen. “Er zijn veel jongeren over de vloer gekomen bij Esclusa en een groot deel hiervan heeft er leuke herinneringen aan over gehouden waaronder ik”, sluit Visscher af.

De Jeugdsoos is vanaf 3 februari geopend vanaf 19:00 uur tot 21:00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice