29 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Na drie jaar noodbestrating is ‘mooiste straat’ zo goed als af

Geplaatst op: 23 februari 2023

Reportage: Henk Kuik

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Want na jaren door zand en modder te moeten lopen, is de Oranjehof zo goed als klaar. Op wat straatwerk bij enkele woningen na, ziet de buurt er tiptop uit. Of zoals een bewoonster vanmorgen koeltjes constateerde: “Als alles straks klaar is, wonen we in de mooiste straat van Zwartsluis.”

In eerste instantie was de Leenmanshof aan de beurt. Daarna ging BRI uit Genemuiden verder met de Oranjehof. De eerste bewoners van die straat hebben drie jaar moeten leven met een noodbestrating. De laatste zeven nieuwe woningen werden in september en oktober 2021 opgeleverd.

Het bedrijf heeft een twee- á drietal dagen niet kunnen werken vanwege de slechte weersomstandigheden(regen). De bestrating is zodanig ingericht dat het hemelwater wordt afgevoerd naar een zogenaamde wadi.

Woensdag konden de bewoners van de Oranjehof en Arembergerstraat hun auto’s weer parkeren op de Oranjehof. Op de parkeerplaats is er plek voor een 15 tal auto’s. Gedurende de straatwerkzaamheden konden de bewoners hun voertuigen parkeren op de grote parkeerplaats achter de Gereformeerde Kerk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice