3 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Wat moet er gebeuren met de bekende beuken?

Geplaatst op: 21 maart 2023

In de eerste weken van april worden de beuken op de oude begraafplaats in Zwartsluis, vanwege zwamvorming en houtrot, gekapt. Van meerdere kanten komt de vraag of het mogelijk is een ‘plak van de boom’ te reserveren als aandenken; bijvoorbeeld als ornament of tafelblad voor in de tuin. Jan Blei heeft die vraag voor gelegd aan Eline ten Kate, groenregisseur van de gemeente Zwartewaterland.

Zij heeft contact gezocht met de aannemer die de klus zal klaren, die staat er niet onwelwillend tegenover. Het is niet de bedoeling dat er hout uitgereikt wordt als brandstof voor de kachel, maar andere aanvragen kunnen wellicht gehonoreerd worden. Creatieve suggesties zijn deze week nog welkom. Van meerdere kanten komt de tip om een aantal meters beuk te laten staan en een houtkunstenaar in te huren die met de resterende stukken stam aan de slag gaat.

Suggesties en tips uiterlijk dit weekend aanleveren. Niet gezegd dat ze gehonoreerd worden, maar niet geschoten is altijd mis. Reageren kan via jan-blei@kpnmail.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice