27 april 2024 Gebruikers online: 56
Agenda
Active creations

Buurvrouw en buurvrouw geven workshop bij Zonnebloem

Geplaatst op: 5 april 2023

Reportage: Henk Kuik

Het een drukte van belang in de Toesebolte in Zwartsluis. Buurvrouw Martine Geertman en buurvrouw Ineke Mulder geven daar een workshop aan de Zonnebloem.

Negentien dames en een tweetal heren worden daar nadat de koffie op is, aan het werk gezet om aan het eind van de middag een mooi zelf geverfd dienblad mee naar huis te kunnen nemen. Nadat de bladen waren uitgereikt konden de deelnemers los gaan met het verven. In enkele gevallen was er hulp voor handen om het kale hout een kleurtje te geven. Ook Martine en Ineke gaan langs de tafels om hier en daar deskundig uitleg te geven.

Na koffie te hebben gedronken is het de beurt aan de traditionele bingo waarbij mooie prijzen gewonnen werden. Inmiddels hadden de buurvrouwen een groot aantal versieringen op de grote biljarttafel gelegd. De dames en twee heren konden hierna een mooi plaatje of plaatjes uitzoeken en deze daarna aan te brengen op het inmiddels droge dienblad.

Aan het eind van de middag ging een ieder met en dienblad naar huis of kamer. Buurvrouw en buurvrouw hebben aan de Industrieweg 18z7 in Hasselt hun bedrijf in het restylen van tweedehands meubels. Ze werken in opdracht of kopen de meubeltjes bij kringloopwinkels en rommelmarkten.

Later vertellen Martine en Ineke, terwijl ze spulletjes inpakken voor de Hanzemarkt in Hasselt op 15 april,  hoe ze tot hun bedrijfje gekomen zijn. Samen zaten ze in de O.R. van de Arembergschool in Zwartsluis toen er opgeruimd moest worden. Uit de krochten van het gebouw kwamen wat kleine spullen tevoorschijn die opgeknapt moesten worden. Later werd er geschuurd en geverfd onder de carport van Martine. De ruimte in hun beider woningen werd al gauw te klein en vervolgens werd er werk- en opslagruimte  gevonden op het industrieterrein van Hasselt. Beide dames hebben geen vooropleiding gehad, maar zowel Ineke als Martine denken dat er bij hun ouders enige creativiteit aanwezig was. Al schurende en vervende veranderen zij oude spulletjes in de mooist mogelijke creaties.

Zie ook: www.buurvrouwxbuurvrouw.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice