15 mei 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Sluuspoort vraagt om versterking

Geplaatst op: 2 juni 2023

Bij Sluuspoort Zwartsluis zijn nieuwe vrijwilligers meer dan van harte welkom. Op meerdere ‘fronten’ is versterking nodig.

Zo is Sluuspoort op zoek naar een nieuwe secretaris. Iemand die voor de bestuursvergaderingen de agenda en de notulen kan maken, de besluitenlijst en de activiteitenlijst opstelt en de post behandeld. “Het is een buitenbestuurlijke functie”, geeft beheerder Evelien Kuilder aan.

Datzelfde geldt voor vrijwilligers die binnen de werkgroep Jaarprogramma willen meedenken over de invulling van het activiteitenprogramma. Het hele jaar door worden vanuit Sluuspoort activiteiten georganiseerd. Lezingen, workshops, literaire avonden, dialectavonden zijn slechts enkele voorbeelden uit het totale programma. De werkgroep ziet zich graag uitgebreid met personen die hierin willen meedenken en meewerken.

De werkgroep Wisselexposities wil ook graag uitbreiden. Deze werkgroep organiseert een viertal wisselexposities in het programma van Museum Schoonewelle. Enige affiniteit met kunst in het algemeen is welkom, maar niet beslist noodzakelijk. Enthousiasme en interesse zijn de belangrijkste factoren binnen deze werkgroep.

Ook zijn bij Sluuspoort vrijwilligers welkom die baliediensten willen vervullen en/of als gastvrouw willen fungeren.

Actief zijn bij en voor Sluuspoort brengt zowel structuur als plezier. Een kans om jezelf verder te ontplooien, andere mensen te ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding te hebben en je voor iets in te zetten wat belangrijk is binnen Zwartsluis én voor de toerist.

Sluuspoort is hét centrum van Zwartsluis, waar meerdere organisaties actief zijn: Museum Schoonewelle, Historische Vereniging, Botterstichting ZS13 en de Bibliotheek Zwartewaterland. De genoemde organisaties ontplooien samen in en met Sluuspoort een scala aan activiteiten.

Belangstellenden kunnen voor aanmelding en/of meer informatie een mail sturen naar info@sluuspoort.nl o.v.v. Vrijwilliger. Ook kan tijdens openingsuren van Sluuspoort informatie wordt gevraagd bij beheerder Evelien Kuilder.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice