22 juni 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Aremberg op de bres om schoolzwemmen te behouden

Geplaatst op: 6 juni 2023

(Ingezonden) Helaas wordt er geen subsidie meer gegeven om het schoolzwemmen in stand te houden. Toch is het belangrijk om in deze waterrijke omgeving het zwemmen te leren, maar zeker ook om te onderhouden. Voor het schoolzwemmen is het onderhouden het belangrijkste. Er wordt veel aandacht besteed aan de zelfredzaamheid, het verbeteren van de zwemslagen en natuurlijk het zwemplezier. Voor de jeugd is het belangrijk om gericht te bewegen, omdat in deze periode van groei de lichamelijke ontwikkeling belangrijk is. Jong geleerd is oud gedaan.

Wij willen dan ook dat het schoolzwemmen doorgaat! Natuurlijk brengt dit kosten met zich mee. Deze kosten zal de school zelf op moeten brengen. In combinatie met het zwembad is er naar verschillende mogelijkheden gekeken. Tegen een gereduceerd tarief kan het schoolzwemmen dan ook doorgaan. Om het schoolzwemmen te kunnen bekostigen organiseren OBS Aremberg een Sponsorzwemactie. Vandaag hebben de kinderen sponsorlijsten meegekregen waarmee ze sponsoren binnen kunnen halen.

Op donderdag 22 juni van 11.00 tot 12.45 uur kan er gezwommen worden. Elke leerling zwemt een half uur lang zoveel mogelijk baantjes. Bij opgave voor sponsoring wordt het geld geïnd. Als alles is verzameld dan kan dit bij de juf of meester ingeleverd worden. Maandag 19 juni is de uiterste inleverdatum van de sponsorlijsten. Wij hopen op vele sponsoren!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice