25 juli 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Nationale Archeologiedagen in Hasselt

Geplaatst op: 12 juni 2023

(Ingezonden) In Hasselt kunt u op zaterdag 17 juni op verschillende wijzen kennis maken met de archeologie uit uw omgeving. Tussen 10.00 en 16.00 is aan de Rosmolenstraat 4 in Hasselt van alles te beleven. Stichting Archeologie Zwartewaterland en de Stichting Archeologische Werkgroep Staphorst hebben een interessant programma voor jong en oud samengesteld.

In de ArcheoHotspot is te zien hoe het gevonden materiaal verwerkt wordt. Het archeologisch depot is voor het eerst toegankelijk. Speciaal voor deze dag zijn twee heuse schatvondsten uit Staphorst en Hasselt te zien. De laatste is nog niet eerder aan publiek getoond. Ook ligt er een tafel vol met scherven waar iedereen met de kunst van het schervenplakken kan kennis maken. Voor de kinderen zijn er kleurplaten met een leuke verassing.

Bewonder een recent uit het Zwarte Water opgebaggerd steengoed kannetje van ca. 500 jaar oud en vele andere bagger- en magneetvondsten. Bekijk een zeefmachine, een film over het verdronken dorp Beulake en veel prehistorisch materiaal. Ook drie scheepsmodellen, in bruikleen van Cor Westrik, zijn te bewonderen en een schenking van metaalfondsen van Roel Everts.

In het Van de Hulst-schoolklasje is geeft meester Jan Dijkstra schrijfles en vertelt verhalen hoe het vroeger op school ging. Eventuele scherven of ander oud materiaal kunnen worden meegebracht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice