21 mei 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Prachtig corso rijdt door straten van Sint Jansklooster

Geplaatst op: 18 augustus 2023

foto: Jan van Kleef

Ondanks enkele tegenslagen, hebben alle twaalf groepen hun creatie aan het publiek laten zien. Daarmee is het middagcorso, dat langer duurde dan verwacht, achter de rug. Vrijdagavond trekken de wagens opnieuw door het zonnige Sint Jansklooster.

Voor drie corsogroepen verliep de dag anders dan gehoopt. Bij Deurgoan brak de trekstang waarmee de wagen naar het parcours werd geduwd. Twee minuten voor de start was de nieuwe stang aan de constructie gelast waardoor de groep alsnog mee kon doen. Olympia kampte met een kapot stuur, maar ook deze werd tijdig gerepareerd. Het corso begon daardoor ruim 20 minuten later.

Tijdens het corso bleken de remmen van corsogroep PODB cq. De Brekers, winnaar van vorig jaar, kuren te vertonen. De wagen werd daarom bewust tegen een lantaarnpaal gereden zodat de creatie tot stilstand kon komen. Een trekker heeft de wagen verder gesleept maar na één ronde werd de creatie alsnog uit het corso gehaald. Men hoopt vanavond wel mee te kunnen rijden. Ondanks dat de rondgang door bovengenoemde zaken vertraging opliep, is COV-voorzitter Hoege Heetebrij tevreden. “Billenknijpen? Ik heb geen billen meer over”, grapt Heetebrij. “Los van de pechgevallen is het een prachtig corso”, besluit de voorman.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice