21 mei 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Sluziger roeiers trotseren Theems bij Londen

Geplaatst op: 18 september 2023

(Ingezonden) Wat een fantastisch Great River Race Weekend hebben wij als Sloeproeivereniging Zwartewater beleefd in Londen. In aanloop van de roeirace op vrijdag een fietstocht via BajaBikes door Londen met een ervaren gids gemaakt. Historische weetjes en hilarische verhalen inspireerden ons om met bewondering de stad Londen met andere ogen te bekijken.

Dan op zaterdag de roeiwedstrijd zelf. Een onvergetelijke belevenis! Aan de oevers van de Theems, waar door de getijdenstroming het water 4 meter nog ging stijgen, was het een drukte van jewelste. Honderden roeiteams, waarvan velen verkleed en allen in goede stemming, moesten de weg naar hun roeisloep vinden via pontons, stenige massamodder en het woelige water zelf. Zo’n 250 boten uit heel de wereld, waaronder Engeland, Duitsland, Canada en een aantal uit Nederland streden om de eer. Meedoen was belangrijker dan winnen. En tjonge, wat een feest om met ons eigen cluppie onder de Tower Bridge door te roeien en bij de Big Ben langs te varen waarvan de klokken luidden.

Zo’n 33 km lang genoten we van alles om ons heen zoals de prachtige skyline van Londen, de statige gebouwen, mooie creaties, ook eigen gebouwde boten en een enthousiast publiek op de 28 bruggen en langs de kades van de Theems. Ter afsluiting een brassband uit Nederland bij de feesttent waar meerdere fooddtruck zorgden voor de versterking van de roeiers.

Kortom: een super gaaf Great River Race Weekend om nooit meer te vergeten!

Met dank aan onze sponsoren: Bonsink Yacht Painters B.V., Jachthaven De Kranerweerd, Duikbedrijf Schuite BV en Ping it works.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice