19 mei 2024 Gebruikers online: 50
Agenda
Active creations

Babyverlies centraal tijdens Mamacafé

Geplaatst op: 4 oktober 2023

Jaarlijks overlijden in Nederland zo’n 1.200 tot 1.300 kindjes tussen de 24e zwangerschapsweek en 28 dagen na de bevalling. Babysterfte raakt daardoor veel mensen. Het Mamacafé in Sluuspoort staat op woensdag 11 oktober Stil bij het onderwerp ‘Je verliest meer dan alleen je kindje’. Moeders uit Zwartewaterland zijn welkom om mee te praten en te luisteren. Deelname is gratis.

Van 9 tot en met 15 oktober vindt de Baby Loss Awareness Week plaats. Een week waarin jaarlijks wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor babysterfte. Bijvoorbeeld in het geval van een miskraam, zwangerschapsafbreking, stil geboorte, overlijden tijdens of vlak na de geboorte maar ook ongewenste (secundaire) kinderloosheid.

Tijdens het Mamacafé in Sluuspoort kunnen moeders in deze week van de babyverlies met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Het beloofd een warme ontmoeting te worden die Willemien van Liefs van Lauren – Coaching zal verzorgen. Willemien gaat ook dieper in op de impact van babyverlies op jou als persoon, stel en de omgeving. Je verliest altijd meer dan zichtbaar is, dit heeft invloed op zoveel meer dan alleen emoties. Tijdens deze bijeenkomst staan we hierbij stil en staan we ook stil bij alle kindjes die we missen.

Aanmelden vooraf is niet nodig. Het Mamacafé is op woensdag 11 oktober geopend van 10.00 tot 11.00 uur.

Het Mamacafé houdt om de 2 weken een bijeenkomst in Sluuspoort voor moeders uit Zwartewaterland. Telkens met een ander thema. Moeders kunnen elkaar hier ontmoeten. Samen koffiedrinken en in gesprek gaan over het moederschap. Kinderen kunnen ondertussen spelen met speelgoed.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Riemer: mariekeriemer@gmail.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice