19 mei 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Veel belangstelling voor Voorwaarts in de Schans

Geplaatst op: 6 oktober 2023

foto: Jan van Kleef

De recreatiezaal in de Schans was krap toereikend om alle belangstellenden voor het optreden van muziekvereniging Voorwaarts te kunnen bergen. De Stichting De Nieuwe Schans had het koor uitgenodigd om op te treden. Naast de bewoners waren ook nogal wat kennissen en familieleden aanwezig om de Voorwaartsklanken  te beluisteren. Dit keer stond het optreden in het teken van een try out van de uitvoering die op 4 november in de Sporthal op het programma staat.

Het thema van de voorstelling was ‘reizen en landen’. Een muzikale rondreis over de wereld waarbij diverse landen worden bezocht, van Japan tot aan Brazilie  en van Belgie tot Rwanda. Onder leiding van dirigente Wendy Biljart werden diverse moderne nummers uit de popmuziek ‘vertaald’ naar het harmonie orkest. Zoals een medley op de muziek van Stromae en niet te vergeten op de muziek van de Italiaan Andre Bocelli. De dirigent gaf uitleg aan enkele instrumenten en muziekstukken en betrok de  zaal bij de uitvoering van het programma.

Ook gaf het orkest de gelegenheid tot het optreden van maestro‘s  zoals het door de dirigente werd betiteld. Michiel Schra en Rob de Vries mochten beiden het orkest ook even voor een enkel nummer dirigeren. Met Riet Kuiper op de drums en Wilfred Vos op de bekkens.

Alle aanwezigen hebben genoten van een mooi optreden. Voorzitter Barend Vinke bedankte in zijn slotwoord de zaal voor hun presentie en Voorwaarts voor het mooie optreden en hoopt dat Voorwaarts in juli van 2024 weer een optreden kan verzorgen. Hij overhandigde de dirigente een fles wijn.

De try out in de Schans is goed geslaagd en dat geeft hoop op een goede uitvoering op 4 november.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice