15 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Pepijn Rietman (13) behaalt prima resultaat tijdens NK karten

Geplaatst op: 10 oktober 2023

Pepijn Rietman kwam afgelopen weekend tijdens het NK 2takt van Chrono Karting in actie in de Rotax junior klasse. Pepijn kwam als beste rookie over de streep en werd 4e algemeen. Een mooie prestatie voor de 13-jarige rijder uit Zwartsluis, die dit jaar de overstap gemaakt heeft van de 4takt naar de 2takt klasse in de kartsport.

Het weekend begon met de vrije trainingen op vrijdag en zaterdag. In de vrije trainingen was het nog zoeken naar de echte snelheid. Maar in de kwalificatie op zondag lukte het om een nette 6e tijd te zetten. Dat resulteerde in een plek op de derde startrij. Tijdens de prefinale kon Pepijn goed meekomen met de snelste vijf, bestaande uit ervaren rijders.  In de finale werd hard gestreden en Pepijn kon zich wederom prima staande houden. Hij kwam uiteindelijk als 4e over de finish.

“Ik ben heel blij dat ik heb kunnen laten zien dat ik met de top van het veld mee kan komen. Ik weet wat ik kan, maar het moet dan ook wel samen komen. Tevreden ben ik nog niet, dat ben ik pas als ik win” aldus Pepijn, die tijdens het NK ook nog even voor de camera van NOS jeugdjournaal verscheen om een reactie te geven op de derde wereldtitel van Max Verstappen.

Pepijn is bezig aan zijn eerste seizoen in de Rotax junior klasse, waar hij uitkomt voor het team SP-motorsport. Hij rijdt dit jaar het Nederlands kampioenschap en een aantal wedstrijden in België en Duitsland. Pepijn kijkt ook al naar volgend seizoen. Samen met zijn ouders denkt hij na over welke wedstrijden hij wil rijden om verder te komen en hoe ze dat kunnen organiseren. “karten is best een kostbare sport, je moet veel reizen en het materiaal kost ook veel geld” vertelt Pepijn. Samen met zijn ouders werkt hij dan ook aan een sponsorplan om zijn ambities waar te kunnen maken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice