18 mei 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

‘Spoken’ en deelnemers welkom bij Esclusa

Geplaatst op: 16 oktober 2023

(Ingezonden) Jeugdsoos Esclusa houdt vrijdag 27 oktober een spooktocht voor jongeren uit Zwartsluis en omstreken. Ongeveer zes jaar geleden had de soos een recordaantal deelnemers(!), 110 jongeren werden de stuipen op het lijf gejaagd in het oude gebouw van het Agnieten College en dat is door de jaren heen niet veranderd. “Dat geeft maar eens aan dat dit dé activiteit is van het jaar” zegt organisator Tom Kisjes.

Dit jaar vindt de tocht wederom plaats rondom het voetbalveld van DESZ en dus dicht bij het gebouw van Esclusa waar jongeren verwelkomd worden. Jongeren vanaf 11 tot 16 jaar zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze spooktocht. Sinds dit jaar is er ook een shift georganiseerd, dat wil zeggen dat kinderen die het spannend vinden voorrang krijgen op de rest zodat de dertig spoken daar rekening mee kunnen houden. Deze jongeren kunnen zich om 19:30 uur aanmelden, de overige jongeren kunnen dat om 20:00 uur doen. Begeleiders zijn ook welkom om de route mee te lopen. De maximale groepsgrootte is 4-6 jongeren, telefoons zijn niet toegestaan tijdens de tocht.

Esclusa is hartstikke blij dat deze activiteit weer plaats kan vinden. “Ons meest bezochte activiteit is de spooktocht, jongeren uit Zwartsluis (en omgeving) vinden het spannend om de zenuwen te ervaren en met vrienden deel te nemen aan de tocht”, aldus Noa Visscher, vrijwilliger van de Jeugdsoos. Echter is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen doen als spook tijdens de tocht. “Alle andere taken zijn inmiddels vervuld maar spoken zijn nog van harte welkom. Het is een superleuke avond en wij krijgen vaak terug dat vrijwilligers het erg leuk vinden om de spanning van ‘onherkenbaarheid’ te ervaren dus meld je aan voor de leukste activiteit van het jaar”, vult Kisjes aan.

Mocht u/jij dit nou leuk vinden neem dan contact op met Tom Kisjes via 06-33 35 06 27. Leeftijd voor actieve deelname als spook is minimaal 16 jaar. Deze avond kost €3,- p.p. Hierbij krijgt de jeugd een zakje chips en wat drinken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice