18 mei 2024 Gebruikers online: 49
Agenda
Active creations

Landelijk wonen steeds meer in trek in Nederland

Geplaatst op: 31 oktober 2023

(Adv.) Nederland is een klein en dichtbevolkt land. Dat betekent dat er niet heel veel ruimte is voor grote landhuizen met een aantal hectare land eromheen. Maar toch zijn er mooie plekjes in ons land waar prachtige huizen staan en waar je volop rust en privacy hebt. Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan. Maar als je de loterij hebt gewonnen of als je gewoon een heel goed betaalde baan hebt dan is landelijk wonen zeker mogelijk. Ben je op zoek naar een landhuis of villa dan is het aan te raden om hiervoor contact te zoeken met een makelaar die is gespecialiseerd in het hogere segment.

Stille verkoop

Huizen die in het hogere segment vallen qua prijs worden in veel gevallen alleen via stille verkoop verkocht. Er staat geen Te Koop bord in de tuin of op de oprit. Het huis is niet te vinden op Funda of andere huizensites. Als je op zoek bent, moet je je echt wenden tot een landerijen makelaar. Die is op de hoogte van welke huizen momenteel in de markt zijn en kan je suggesties doen. De reden dat eigenaren vaak voor stille verkoop kiezen is dat ze uitsluitend met serieus geïnteresseerden in contact willen komen. Het heeft immers geen zin om een bezichtiging aan te vragen als je de hypotheek van het huis sowieso niet kunt opbrengen. De makelaar doet daarom vaak onderzoek naar de kredietwaardigheid van een mogelijke koper, zeker als daar op voorhand al twijfels over zijn.

Je landhuis in de verkoop

Bewoon je een landhuis of landelijk gelegen villa en wil je verhuizen? Dan wil je misschien niet dat je plannen al in een vroeg stadium uitlekken. Bekende Nederlanders willen niet dat bekend wordt bij juicekanalen en de roddelpers dat ze verhuisplannen hebben. Hier worden vaak voorbarige conclusies aan verbonden die maar zelden op de waarheid berusten. Dan is het fijn dat je het pand in de stille verkoop kunt aanbieden. Bij het maken van de brochure worden discreet foto’s gemaakt van de diverse vertrekken. Er wordt extra opgelet dat er niet te veel persoonlijke spullen zichtbaar zijn. Als een koper zich meldt kan er een afspraak voor een bezichtiging worden gemaakt. Ook dit gebeurt strikt vertrouwelijk. Zo mag een kijker bijvoorbeeld geen foto’s of video opnamen maken tijdens het bezoek.

Een bod doen op een bijzonder huis

Wil je een bod doen op een bijzonder huis dan kan dit ook vertrouwelijk. Uiteraard krijgt de eigenaar het bod te horen, maar als je dat wilt dan kan dit anoniem. Zo weet de koper dat er een geïnteresseerde is, maar niet dat dit de CEO van een bekend bedrijf uit de regio is of een ander publiek persoon. Op die manier kun je in alle rust op zoek naar een nieuw huis, ook als iets meer mensen dan alleen je familie, vrienden en collega’s weten wie je bent.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice