21 mei 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Active creations

21 medailles voor zeven ZvZ-zwemmers

Geplaatst op: 6 november 2023

Afgelopen zaterdag 4 november kwamen zeven ZvZ zwemmers aan de start tijdens het junioren-jeugd-circuit van de regio Oost in Steenwijk. En deze zwemmers lieten goed van zich horen want ze konden met 21 medailles huiswaarts keren.

Bij de dames ging Lise Visscher met 2 bronzen – op de 100 meter wisselslag én de 50 m vrije slag – en een gouden plak op de 50 meter rugslag naar huis. Met 2 PR’s was dit voor haar een goede dag.

Charlotte Smelt wist een zilveren medaille te behalen op de 50 meter vrije slag én 2 gouden op de 100 meter wisselslag (met een mooie PR) en 50 meter rugslag.

Rosa Visscher behaalde zilver op de 100 meter schoolslag en ook goud op de 100 meter wisselslag (ook met een vette PR) en 50 meter rugslag.

Emmelien Smelt ging met 3 gouden medailles naar huis op de 100 meter vlinderslag, 100 meter schoolslag en 200 meter vrije slag. Echte concurrentie had ze niet, dus PR’s zwemmen wordt dan lastig.

Bij de heren was Arthur Alberts ook vandaag weer in topvorm: 3 knallers van PR’s (bijna 6 seconden op de 100 meter wisselslag) én een bronzen medaille en 7,5 seconden PR op de 200 meter vrije slag. De 50 meter vrije slag was goed voor een zilveren medaille.

Cas Kleinpenning zwom ook 3x en werd 2e op de 100 meter vlinderslag (met PR), 3e op de 100 meter wisselslag én 100 meter schoolslag (met ook een mooie PR).

De oudste zwemmer zaterdag was Rick Smelt en was net als zijn zus goed voor 3x goud op de 100 meter vlinderslag, 100 meter schoolslag en 200 meter vrije slag. Op alle slagen had hij ook nog een dikke PR. Tot slot wisten Emmelien, Cas, Rosa en Rick ook nog de estafette af te sluiten met een zilveren medaille.

Het was een succesvolle zaterdagavond en de trainers zijn trots op zoveel succes en het feit dat er nog steeds groei te zien is in de persoonlijke zwemtijden. Volgende week moet de hele vereniging naar Raalte voor het 2e deel van de competitie. Er wordt dan niet voor medailles gezwommen, maar voor punten in de landelijke A-klasse van de KNZB-competitie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice