16 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Leer alles over midwinterhoorn in Sluuspoort

Geplaatst op: 11 november 2023

Piet en Roelie Kuiper uit Diever weten alles over de Midwinterhoorn. Op 29 november zijn zij te gast in Sluuspoort Zwartsluis. Zij laten belangstellenden kennis maken met de geschiedenis, het gebruik en geluid van de midwinterhoorn, zoals die in Noordoost Nederland nog wordt bespeeld. Deze interessante én muzikale avond begint om 19:30 uur, Sluuspoort is open vanaf 19:00 uur. De entreeprijs is 8 euro, inclusief een consumptie.

Omdat de midwinterhoorn niet een op zichzelf staand instrument is, wordt hij geplaatst in een breder kader van primitieve hoorns. Deze avond gaan Roelie en Peter eerst ver terug in de tijd en maken vervolgens hele grote stappen door de geschiedenis tot aan de 21e eeuw. Ze laten veel hoorns zien en horen en vertellen waarvoor ze worden gebruikt. Hoorns uit vele landen, van vele religies, van alle tijden en van alle plaatsen. Uiteraard komt ook de bekende Drentse boerhoorn aan bod.

In het tweede deel van de avond staan symboliek, een enkele anekdote en het zelf maken van de Midwinterhoorn centraal. De avond wordt in gepaste stijl (drie keer raden wat dat is) afgesloten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice