6 december 2023 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Vriendendienst ‘boost je zelfvertrouwen’

Geplaatst op: 20 november 2023

(Ingezonden) Hoe kijk je naar jezelf? We vragen ons allemaal weleens af: ben ik wel goed genoeg, kan ik dit wel? Soms gaat het zelfs zo ver dat gevoelens van minderwaardigheid je helemaal beheersen. Je wordt ergens voor gevraagd, voor een mooie taak misschien? Al snel slaat de twijfel toe, je voelt jezelf te jong, te oud, niet bekwaam en ga zo maar door.

Daarna komen de uitvluchten, ik heb geen tijd, iemand anders kan het vast beter, ik heb er geen verstand van, ik moet eerst nog….. Ik kan dat echt niet!

Wees gerust, je bent echt niet de enige. In de bijbel staan genoeg voorbeelden van mensen die door God geroepen worden voor een taak, maar zichzelf helemaal niet geschikt achten. Mozes denkt dat hij niet kan spreken, maar God heeft zijn broer Aaron al lang op pad gestuurd om hem te komen helpen. De profeet Jeremia vond zichzelf te jong en Jona zag het niet zitten om naar Ninevé te gaan. Gideon bleef twijfelen, hij vroeg God om een teken en kreeg dat ook. Dat zou je ook wel willen, bij moeilijke beslissingen een teken krijgen, iemand die naast je komt staan en je helpt.

In de komende Vriendendienst gaat het over zelfvertrouwen, over lef hebben. We mogen horen dat God er wél vertrouwen in heeft, Hij wil ons zegenen. Hij stuurt iemand om ons te helpen, Zijn Heilige Geest. We gaan horen hoe we ons zelfvertrouwen een boost kunnen geven.

Van harte welkom op 26 november om 19.00 uur in de Hervormde Kerk. En heb jij, heeft u het lef om eens iemand mee te vragen naar de Vriendendienst?

Organisatie Vriendendienst 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice