30 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Haal jij al alles uit je barbecue?

Geplaatst op: 11 december 2023

(Adv.) Als je aan iemand vraagt of hij of zij kan barbecueën dan is het antwoord meestal ja. Want dat kan toch iedereen? Je steekt hem aan, legt er een paar hamburgers op, die draai je na een paar minuten om en klaar is Kees dan wel Klara. Maar wist je dat je met je buiten grill veel meer kunt dan alleen maar hamburgers en sateetjes braden? Je kunt er de lekkerste dingen op maken met vlees, kip, vis en vegetarische gerechten. Het is alleen de kunst om te weten hoe je dat moet doen. Je kunt natuurlijk op het internet zoeken naar recepten, maar dan zie je nog niet hoe je dat soort gerechten op z’n lekkerst maakt. Dat leer je tijdens een BBQ cursus. En die volg je bij een bedrijf dat hier al jaren ervaring mee heeft.

Leer echt lekker koken op de BBQ

Mensen die niet beter weten doen soms een beetje smalend over een barbecue. Die gebruik je alleen als het hoogzomer is en je hebt geen zin om te koken. En dan zijn er ook nog mensen die een barbecue per definitie associëren met mensen in een volksbuurt die niet alleen vlees braden in de tuin maar ook van de gelegenheid gebruik maken om flink alcohol in te nemen en vervolgens voor veel overlast te zorgen. Oké, dat komt natuurlijk ook voor, maar het doet absoluut geen recht aan de barbecue. En ook niet aan hen die hun best doen om er de lekkerste gerechten op te maken.

Word een meester in het barbecueën

Als jij ook af wilt van de standaard hap bij het barbecueën dan kun je een workshop volgen bij het Outdoor Cooking Experience Center. Hier ontdek je dat er heel veel meer mogelijk is. Niet alleen met vlees en kip, maar ook met vis en wild en moet vegetarische gerechten. Je kunt de lekkerste dingen maken die in de verste verte niet in de buurt komen van die eeuwige hamburger waar je er achteloos twee van naar binnen schuift en dan zit je wel zo ongeveer vol. Bij die bijzondere gerechten die je maakt op je buiten grill serveer je natuurlijk ook lekkere zelfgemaakte salades en sausjes. En op die manier word jij een grillmaster waar iedereen mee wegloopt. Het heeft wel één nadeel: Als jij de barbecue aansteekt dan is de kans groot dat de hele buurt bij je aanschuift in de tuin om mee te genieten.

Met welke barbecue ga jij aan de slag?

Als je op zoek gaat naar een mooie barbecue dan ontdek je al snel dat er heel wat te kiezen valt. Er zijn verschillende modellen zoals de bekende Green Egg maar ook de Schottelbraai is zeer populair van hen die het gezellig en lekker vinden om buiten te koken. Voordat je een keuze maakt kun je je laten adviseren door een ervaren leverancier die je de verschillen haarfijn kan uitleggen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice