25 juli 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Zesde NK titel voor Fay Boxum

Geplaatst op: 18 december 2023

Fay Boxum uit Zwartsluis deed na de internationale Rotterdam Qualification Meet en het NJK voor junioren in de afgelopen twee weken ook nog eens een dag mee op het senioren NK in Den Haag. Fay werd wederom kampioen, dit maal bij de junioren op de 800m vrije slag.

Tussen de series en de finales op de derde dag zat nog de 800m vrije slag voor junioren geprogrammeerd en omdat ze er toch was besloot de DZ&PC zwemster om direct ook nog eens de 400m wisselslag bij de senioren te doen. En dat was niet onverdienstelijk. Bleef Boxum vorige week nog net boven de 5 minuten steken op die afstand. Nu ging ze er met 4:58,60 ruim onder.

De 800m vrije slag leverde van te voren de nodige stress op; maar dat bleek nergens voor nodig. Netjes zwemmend ging Boxum mee met de concurrentie. De een na de ander viel af waarna Boxum alleen nog diende af te rekenen met Juliëtte Woltjes van VZC Veenendaal. 100m voor het einde ging Boxum spreekwoordelijk er op en er over om in 9:12,91 in een ruim persoonlijk record het NL kampioenschap voor zich op te eisen.

Zilver en brons

Broer Storm Boxum, ook scholier van de CSE-topsportacademie en uitkomend voor DZ&PC, ging met zilver en brons naar huis bij het NK jeugd. Op de 200 en 100m schoolslag als jongste in de categorie Jeugd, jongens uit 2006 en 2007. Keer op keer weet Storm zich te verbeteren en grote happen van zijn al persoonlijke toptijden af te halen. Hij noteerde maar liefst 2.17.79 op de 200m en 1.03.47 op de 100m. Zijn 200m was zelfs goed voor een start in de B-finale bij de heren. Op de 50m schoolslag een mooie vierde plek en tevens PR.
Ook op de 200 en 400m wisselslag waren grote verbeteringen voor Boxum van bijna 2 en dik 15 seconden naar respectievelijk 2.09.43 en 4.42.17

foto: Kees-Jan van Overbeeke

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice