Agenda
Active creations

DESZ hervat competitie met gelijkspel tegen Rouveen

Geplaatst op: 29 januari 2024

DESZ 1 speelde zaterdag de eerste wedstrijd na de winterstop. Nadat vorige week de uitwedstrijd tegen FC Meppel was afgelast, mogen de mannen nu aantreden thuis tegen SC Rouveen. Een belangrijke pot voor DESZ. Winnen is naar boven mogen kijken. SC Rouveen staat 4e op de ranglijst, 5 punten boven DESZ.

DESZ treedt aan met Krabbe terug in de basis na blessureleed en dat betaalt zich al vroeg uit. Na twee minuten schiet hij hem na wat geklungel van de verdedigers over de keeper in de kruising, 1-0. Lang kan het elftal van Kaagman niet genieten van de voorsprong. Vanaf de aftrap komt Rouveen langszij. Een lange bal van de rechtsback komt tussen doelman De Lange en verdediger Elken in. De Lange is te laat, de bal gaat over hem heen en het staat één minuut later 1-1.

Daarna zijn er van beide kanten wat speldenprikken, maar verder geen grote kansen. Totdat in de 41e minuut DESZ een vrije trap krijgt aan de rechterkant van het veld en Naberman achter de bal gaat staan. Hij draait hem in, licht getoucheerd en de doelman van Rouveen heeft het nakijken. Met een 2-1 voorsprong gaat DESZ de rust in.

Waar DESZ de 1e helft de bovenliggende partij is, is dat in de 2e helft niet zo. Rouveen komt sterk uit de kleedkamer met een andere formatie, waardoor DESZ zoekende is. Direct na rust is er een grote kans voor DESZ, waar bijna een eigen goal uit voortkomt, met vlak daarna een counter voor Rouveen, waar De Lange uitstekend redt. Niet veel later is het dan wel raak. Een steekpass vanuit het middenveld, waardoor de aanvaller van Rouveen vrij voor de keeper komt. Hij schiet koelbloedig raak; 2-2.

Hierna krijgen beide teams nog wat kleine kansen en strijden vol voor de winst. DESZ kruipt nog wel door het oog van de naald wanneer Akkerman de bal van de lijn haalt. Ook een scherpe counter met de ingevallen Kats en Marsman loopt op niets uit. Eindstand 2-2. Achteraf gezien mogen beide teams tevreden zijn met een punt.

Aankomende zaterdag speelt DESZ de uitwedstrijd tegen Be Quick’28 uit Zwolle. De nummer 2 van de competitie. Ook hier zullen de mannen van Kaagman alles moeten geven om tot een mooi resultaat te komen.