16 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Liefhebbers genieten van gevarieerd Oranjeconcert

Geplaatst op: 3 februari 2024

foto's: Wim van Dijk en Jan van Kleef

Na drie jaar afwezigheid werd zaterdagavond weer een Oranjeconcert gehouden. Het organiserend comité had voor de 30e editie een oude bekende uitgenodigd, namelijk christelijk mannenkoor Stereo uit Genemuiden.

Onder leiding van dirigent Harm Hoeve uit Rouveen en met medewerking van Noortje van Middelkoop op panfluit en Gerwin van der Plaats op orgel werd een gevarieerd programma ten gehore gebracht. Naast koorzang was er samenzang en werden instrumentale intermezzo’s ten gehore gebracht.

De traditie van de oranjeconcerten in Zwartsluis begint in 1992. Initiatiefnemer was toenmalig Oranjevereniging-bestuurslid Anja Bos. Ook na haar afscheid van het bestuur bleef zij, samen met oud-voorzitter Barend Vinke, de organisatie van deze concerten voor haar rekening nemen. Na deze 30e keer zet zij er een punt achter. “Een mooi moment om afscheid te nemen”, stelt ze vast. “Dat afscheid had er drie jaar geleden al moeten komen, maar door corona hebben we drie jaar geen oranjeconcert kunnen houden.” Bos kreeg door de Oranjevereniging een mooie bos bloemen aangeboden als blijk van dank voor haar inzet.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice