16 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Medaille voor alle ZvZ zwemmers

Geplaatst op: 5 februari 2024

Alle 7 zwemmers van ZvZwartsluis gingen met een blij gezicht naar huis: zij hadden zaterdag 3 februari allemaal 1 of zelfs meerdere medailles gewonnen. Het was een rustige, soms zelfs wat tamme, wedstrijd in zwembad Bestevaer in Genemuiden. Daar deed de ZvZ ploeg mee aan het bij het Junioren-Jeugd-Senioren circuit van de regio Oost. Maar deze kleine ploeg ZvZ zwemmers liet goed van zich horen! Zij konden in totaal met 16 medailles huiswaarts keren.

Bij de dames was Rosalina blij met haar gouden medaille voor de 50 meter vrije slag waar ze ook een mooie PR op zwom. Op de 50 meter vlinderslag werd ze derde en dat betekende een bronzen medaille. Charlotte Smelt ging naar huis met 3x zilver:  op de 50 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag en de 100 meter schoolslag was er 3x een tweede plaats op het podium voor haar. Emmelien Smelt scoorde 2x een gouden medaille: zij behaalde voor de 50 meter vrije slag een mooie PR en scherpte ook haar tijd op de 100 meter schoolslag verder aan met een PR.

Bij de heren ging Arthur Alberts met 3 medailles naar huis: 3 goud voor de 50 meter vrije slag, de 100 meter rugslag en de 100 meter wisselslag.
Ruben Buit zwom een mooie PR op de 50 meter vrije slag en sleepte een prachtige zilveren medaille in de wacht voor de 100 meter schoolslag.
Voor Cas Kleinpenning waren er 3 medailles in alle kleuren: een gouden voor de 50 meter vlinderslag, een zilveren voor de 100 meter rugslag en een bronzen medaille voor de 100 meter wisselslag. Rick Smelt tenslotte scoorde 2x een gouden medaille op de 100 meter schoolslag en ook op de zware 200 meter vlinderslag die hij zelfs met een mooie PR afsloot.

Volgende week gaat ZvZ naar zwembad De Vrolijkheid in Zwolle voor deel 5 van de regionale 8-kamp.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice