1 maart 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Active creations

Workshop ‘verbindend communiceren’ voor mantelzorgers

Geplaatst op: 7 februari 2024

De workshop ‘verbindend communiceren’ kan je ondersteunen als mantelzorger in gesprekken met je naasten/zorgvrager maar ook met artsen en geregel met instanties. Verbindend communiceren helpt contact maken met jezelf, en om intenser naar elkaar te luisteren.

Trainer Lia Timmer legt aan de hand van twee handpoppen het verschil uit tussen de taal van de giraf en die van de jakhals. De jakhals oordeelt en is kritisch en dwingend. De jakhals leeft in afzondering en is schuw. De giraf neemt waar en communiceert vanuit het hart. De giraf staat in verbinding met zichzelf en zijn omgeving. Tijdens deze workshop zult u o.a leren uw gevoelens te benoemen en empatisch te luisteren. Ook zal er ruimte zijn voor praktijksituaties en voorbeelden. Dit geeft meer contact en vertrouwen in jezelf, een groter inlevingsvermogen en met meer mededogen kijken naar jezelf en de ander.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop op woensdag 28 februari. In de Sluuspoort, Handelskade 25 te Zwartsluis. De avond duurt van 19.00-21.00 en is gratis. Opgave graag voor 26 februari . Voor opgave en informatie kunt u terecht bij: mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg: l.ruitenberg@ijsselheem.nl of 06-13014955.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice