1 maart 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

Vivian en Berner Shanti naar grootste hondenshow ter wereld

Geplaatst op: 9 februari 2024

Afgelopen najaar plaatste Shanti zich voor de wereldberoemde show.

De Sluziger Berner Sennenhond ‘Shanti’ mag naar de Europese hondenshow ‘Crufts’. De hond van Vivian van der Linde werd vorig jaar al eerste in haar ras op de grootste hondententoonstelling van Nederland. Daarom reist het duo volgende maand af naar Engeland voor deze wereldberoemde hondenshow.

Vivian is eigenlijk nog altijd verbaasd dat haar Shanti kampioen werd tijdens de Dutch Winner Show in Leeuwarden. “Ik raakte betrokken bij de vereniging ‘De Berner Sennenhond’ maar deed dat puur voor het plezier. Ik had niet de intentie om mee te doen met shows, maar een vriendin nam mij een keer mee. Ik schreef me in voor laagdrempelige shows, maar vooral vanwege de gezelligheid. Ik wist namelijk nog maar weinig over het meedoen aan zulke evenementen”, blikt Vivian terug. 

Toen Shanti en Vivian afgelopen najaar in Friesland meededen aan de grootste show van Nederland, was het een grote verrassing dat het duo eerste werd. “Toen hoorde ik dat ik mocht meedoen aan de Crufts in Birmingham (de oudste en grootste show ter wereld, red.). Ik heb wel even getwijfeld hoor, maar uiteindelijk hebben we ons toch aangemeld”, vertelt de hobbyist.

De Crufts is niet zomaar een show. Het evenement trekt meer dan 150.000 bezoekers en honden mogen alleen verschijnen als ze zijn gekwalificeerd. Daar wordt de Sluziger hond Shanti onder meer beoordeeld op haar loop, kleur en rassenstandaard. “Een hond moet ook sociaal zijn, eigenlijk kijken ze op zo’n show naar het totale plaatje”, legt Vivian uit.

Shanti en Vivian zijn niet gebrand op een een podiumplek: “Ik vind het vooral heel leuk om er naartoe te gaan en rond te kijken. We merken dat Shanti ook prima de rust bewaart tijdens shows. Ze vindt alles prima en is altijd tevreden met een stukje rauwe frikandel”, onthult Van der Linde. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice