1 maart 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Man minder situatie breekt DESZ 1 uiteindelijk op

Geplaatst op: 12 februari 2024

fotoserie: Henk Kuik

Na de 1-0 nederlaag in Zwolle tegen Be Quick ’28 van vorige week staat er ditmaal een thuiswedstrijd op het programma tegen ASC’62. De wedstrijd in Dalfsen werd aan het begin van dit voetbalseizoen nog met 2-1 verloren, maar er is goede hoop en vertrouwen op een goed resultaat deze middag.

Dit vertrouwen kreeg al vroeg in de wedstrijd een flinke deuk. Al binnen twee minuten kwam DESZ met een man minder te spelen na een rode kaart van keeper De Lange. Een te korte terugspeelbal van Westhuis werd onderschept door de aanvaller van ASC, hij omspeelde De Lange die vervolgens de aanvaller aan de arm neertrok met als gevolg een rode kaart en een penalty tegen. Er moest dus al vroeg gewisseld worden. Eilander werd geslachtofferd en reservedoelman Marsman kwam in zijn plaats. De penalty werd vakkundig verzilverd en zo keek DESZ al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan. Het begin van wat een zware strijd zou worden.

De fase na de 0-1 was voor ASC, ze drukten DESZ achteruit maar tot echte uitgespeelde kansen kwamen ze niet. Totdat in de 22e minuut het eerste serieuze gevaar van de kant van DESZ kwam. Een goede diepe bal van Van der Linde op de diepgelopen Lassche. Hij vond op zijn beurt Moorman in de 16 meter, die de bal goed bij zich hield en wachtte op de inlopende Naberman die zijn poging met rechts helaas net naast het doel zag verdwijnen. DESZ kreeg door deze mogelijkheid weer wat vertrouwen dat er, ondanks een man minder, echt wel iets mogelijk was tegen dit Dalfsen. Het balbezit was logischerwijs voor ASC, maar DESZ bleef loeren op de omschakeling met Lassche en Krabbe. Dit leidde zelfs tot de gelijkmaker in minuut 30. Een corner van ASC werd naar voren gepeerd door Naberman. De bal belandde bij Lassche die wachtte op de aansluiting van de aanstormende Krabbe. Hij ontving de bal en zijn licht aangeraakte voorzet belandde precies goed voor de doorgelopen Lassche die de 1-1 binnenliep.

Dit gaf DESZ duidelijk vleugels in het restant van de eerste helft. De mannen uit Dalfsen hadden geen goed antwoord op het spel van de 10 van DESZ en de 2-1 hing zelfs in de lucht. Ondanks een aantal kansjes en corners viel de goal helaas niet en zochten beide teams de kleedkamer op met een 1-1 ruststand.

De openingsfase van de tweede helft was weer voor ASC. Na eerst al een reuzenkans in de 49e minuut was het twee minuten later alsnog raak. Een scherpe counter over onze linkerkant waar de rechteraanvaller van Dalfsen werd vrijgespeeld in de diepte. Zijn voorzet werd nog aangeraakt door Marsman waardoor de bal precies bij de andere aanvaller terechtkwam en het voor hem een koud kunstje was om de 1-2 te maken. Hierna een gelijkopgaande fase waarin beide ploegen tot weinig goede kansen kwamen, maar na iets meer dan een uur spelen maakte Krabbe de 2-2. Na een goede voorzet vanaf de linkerkant van Moorman, die eerst nog werd gemist door de verdediger, bereikte zijn voorzet Krabbe die wel raad wist met deze kans. Zo kwam het strijdende tiental weer knap terug in de wedstrijd.

Na zo’n 25 minuten spelen in de tweede helft moest helaas, de beste man van het veld, Van der Linde de strijd staken wegens een liesblessure. Hij werd vervangen door Makkink. Even hierna kreeg ASC een levensgrote kans uit een hoekschop, maar deze werd nog net van de doellijn gehaald door Krabbe. DESZ, dat nu al 75 minuten met een man minder speelde, kreeg het steeds zwaarder en moest uiteindelijk buigen. De 2-3 viel een kwartier voor tijd. Na een voorzet werd de bal terug gekopt in de 16 meter en werd vervolgens fraai binnengeschoten.

DESZ ging wederom in de achtervolging op zoek naar de gelijkmaker. Met nog 10 minuten op de klok nog een laatste wissel aan de kant van DESZ, Van der Heide moest het veld verlaten en in zijn plaats kwam Westerhuis.

Tot echte kansen kwam de ploeg helaas niet meer en na het uitvallen van Westhuis met een hamstringblessure moest DESZ de laatste minuten zelfs met 9 man verder. Dit was iets te veel van het goede en ASC liep in blessuretijd zelfs nog uit naar een geflatteerde 2-5 eindstand.

Na nagenoeg de gehele wedstrijd met een man minder te hebben moeten spelen heeft de ploeg van Kaagman met veel strijd en inzet haar huid duur weten te verkopen maar stapt het helaas met 0 punten van het veld.

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen FC Meppel op het programma. Op Sportpark Ezinge wordt om 14:30 uur afgetrapt. Hopelijk weet ook DESZ te profiteren van de moeilijke fase waarin de ploeg uit Meppel op dit moment verkeert.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice