12 mei 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Active creations

Gratis workshop Veilig online bankieren bij Sluuspoort

Geplaatst op: 14 februari 2024

(Adv.) Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe bescherm je jouw geld en jezelf online? En voorkom je bijvoorbeeld diefstal van jouw financiële gegevens? Dit leer je tijdens de workshop ‘Veilig online bankieren’ op 27 februari en 5 maart bij Sluuspoort aan de Handelskade 25 in Zwartsluis.

In 2022 waren volgens de cijfers van het CBS 2,2 miljoen mensen slachtoffer van cybercriminaliteit. Met name online oplichting, verkoopfraude en fraude van betalingsverkeer. Ook phishing en identiteitsfraude komen geregeld voor in Nederland. De workshop is voor iedereen die zichzelf hiervoor wil beschermen.

Wat leer je tijdens de workshop Veilig online bankieren?

Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij doen zich namelijk voor als medewerker van een bank en vragen om je codes of andere persoonlijke informatie. Welke gegevens kun je wel en niet delen? En wanneer moet je een website, e-mail of een ander bericht wantrouwen?

Tijdens de interactieve workshop leer je hoe je internetcriminaliteit herkent aan de hand van praktijkvoorbeelden. Zo zie je onder andere hoe cybercriminelen jouw pincode of andere inloggegevens proberen te ontfutselen.

Politie Zwartewaterland zal hierbij ook aanwezig zijn en staat u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.

Boudesteyn zelfstandig adviseur RegioBank in Zwartsluis: “Online betalen en financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer je risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we je beter ’cyber-weerbaar’ te worden.”

De eerste workshop zal plaatsvinden op dinsdag 27 februari van 15.00 tot 16.00 uur en de tweede workshop op dinsdag 5 maart van 19.30 tot 20.30 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je dus tijdig aan via receptie@boudesteyn.nl of loop binnen bij ons kantoor aan de Handelskade 7 in Zwartsluis.

Meer informatie over veilig bankieren? Kijk op: regiobank.nl/veiligbankieren

Over RegioBank

RegioBank is al ruim 100 jaar actief in de buurt. In kleine dorpen en kleine steden zijn de zelfstandig adviseurs van RegioBank een vertrouwd gezicht. Zij kennen hun klanten en weten hoe belangrijk een leefbare buurt is waar iedereen zich thuis voelt: bewoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Om het buurtgevoel te vergroten steunt RegioBank samen met het Oranje Fonds lokale projecten. En regelt de klant zijn bankzaken gewoon in de buurt. Dat is RegioBank, de buurtzame bank. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen. Voor meer informatie op regiobank.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice