16 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Matthäus-Passion van Bach voor het eerst in Grote Kerk van Hasselt

Geplaatst op: 20 februari 2024

(Adv.) Op zaterdagavond 23 maart 2024 om 19:30 uur (deuren open om 19:00 uur) voert Ars Musica de Matthäus-Passion uit in de Grote Kerk in Hasselt. Dit is het drie uur durende meesterwerk van Bach. Toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 19 tot 39 euro, afhankelijk van welke zitplaats geboekt wordt. Voor kinderen tot 16 jaar bedraagt de toegangsprijs 15 euro. Klik hier om toegangskaarten te bestellen.

De Matthäus-Passion van Bach is een meesterwerk uit 1727 dat het lijdensverhaal van Jezus volgens de evangelist Mattheüs vertelt. Het is een emotioneel geladen compositie met koren, aria’s en recitatieven, die de luisteraar meesleept op een muzikale reis.

Uitvoeringen van de Matthäus-Passion op professionele wijze vinden in de regel vooral plaats op bekende locaties zoals het concertgebouw Amsterdam, de Grote Kerk in Naarden waar traditiegetrouw bijvoorbeeld ook leden van het kabinet aanwezig zijn. Uniek is dat het voor het eerst in de geschiedenis is dat deze uitvoering in de Grote Kerk in Hasselt plaatsvindt. Het kerkgebouw is vorig jaar al bezocht door dirigent Patrick van der Linden en artistiek leider Nelleke van der Sluijs (tevens violiste bij Ars Musica), want de professionals willen een onderkomen dat de ruimte heeft voor deze uitvoering.

Dankzij Beens Groep uit Genemuiden en een bijdrage van de gemeente Zwartewaterland is deze uitvoering tot stand gekomen. Dankzij deze bijdragen is het mogelijk om dit concert voor een breed, nieuw publiek uit de (nabije) omgeving van Hasselt interessant te maken.

Toegangsprijzen

Rang 1: 39 euro, rang 2: 29 euro, rang 3: 19 euro. Rangen 1 en 2 bieden gegarandeerd zicht op de musici, bij rang 3 wordt het zicht gehinderd door pilaren of het doophek. Daarom is het concert te volgen middels schermen.
Er zijn ook VIP-arrangementen te boeken. Deze arrangementen kosten 79 euro en hiervoor krijgt u:
– 18.30-18.45 uur: Ontvangst met koffie/thee en een petit-four;
– 18.45-19.15 uur: Inleiding door dirigent Patrick van der Linden;
– Na afloop van het concert: hapje en drankje tijdens meet-and-greet met dirigent, solisten, koor- en orkestleden

Gepubliceerd door Bas Jansen
Aquaservice