4 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

De stadions van EURO 2024: Een Overzicht

Geplaatst op: 4 maart 2024

(Adv.) Het Europees Kampioenschap voetbal (EK) 2024 zal plaatsvinden in Duitsland, met tien opmerkelijke stadions die verspreid liggen over het land. Hieronder volgt een beknopt overzicht van elk stadion, inclusief bijzondere kenmerken, capaciteit, locatie en informatie over fanzones.

De stadions

Het Europees Kampioenschap voetbal (EK) 2024 zal plaatsvinden in Duitsland, met tien opmerkelijke stadions die verspreid liggen over het land. Deze stadions bieden een mix van moderne faciliteiten en rijke voetbalgeschiedenis. Hieronder volgt een introductie van de stadions

Olympiastadion, Berlijn

Het Olympiastadion in Berlijn heeft een capaciteit van 74.244 zitplaatsen en is het op twee na grootste stadion van Duitsland. Het stadion werd geopend in 1936 en is eigendom van Olympiastadion Berlin GmbH. Het biedt plaats aan 75.000 toeschouwers en is een iconische locatie in Berlijn, zowel voor sportevenementen als toeristische bezoeken.

Het stadion is de thuisbasis van Hertha BSC en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en architectonische pracht. Tijdens EURO 2024 zal het Olympiastadion een belangrijke rol spelen als gaststadion voor het toernooi, waar fans kunnen genieten van spannende wedstrijden en de unieke sfeer van het EK kunnen ervaren.

Allianz Arena, München

De Allianz Arena in München heeft een capaciteit van 75.024 zitplaatsen, waarvan 55.704 overdekt zijn en 15.794 staanplaatsen. Dit stadion is de thuisbasis van FC Bayern München en TSV 1860 München en biedt een moderne en indrukwekkende locatie voor voetbalwedstrijden en andere evenementen.

Gelegen in München, een stad met een rijke voetbalgeschiedenis, is de Allianz Arena een iconische locatie die bekend staat om zijn unieke architectuur en levendige sfeer tijdens wedstrijddagen. Het stadion heeft een speelveld van 105 m x 68 m en biedt parkeergelegenheid voor 11.000 voertuigen.

Merkur Spiel Arena, Düsseldorf

Het Merkur Spiel Arena stadion in Düsseldorf heeft een capaciteit van 46.000 zitplaatsen. Dit stadion biedt een moderne en indrukwekkende locatie voor voetbalwedstrijden en andere evenementen in de stad Düsseldorf. Het is een populaire locatie voor sportfans en biedt een geweldige ervaring tijdens wedstrijddagen.

Deutsche Bank Park, Frankfurt

Het stadion in Frankfurt, bekend als Deutsche Bank Park (voorheen Commerzbank-Arena), heeft een capaciteit die varieert tussen 51.500 en 58.000 zitplaatsen. Het stadion is de thuisbasis van Eintracht Frankfurt en biedt een moderne en veelzijdige locatie voor voetbalwedstrijden en andere evenementen in Frankfurt.

Arena AufSchalke, Gelsenkirchen

De Arena AufSchalke, officieel bekend als de Veltins-Arena vanwege sponsor redenen, is een multifunctioneel stadion gelegen in Gelsenkirchen, Duitsland. Het stadion staat vooral bekend als de thuisbasis van de voetbalclub FC Schalke 04. Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 62.271 zitplaatsen voor voetbalwedstrijden, maar deze capaciteit kan variëren afhankelijk van het type evenement dat er plaatsvindt. Naast voetbalwedstrijden worden er ook andere evenementen zoals concerten en andere sportevenementen gehouden in de arena.

Volksparkstadion, Hamburg

Het Volksparkstadion is een voetbalstadion gelegen in Hamburg, Duitsland. Het stadion is de thuisbasis van Hamburger SV (HSV) en heeft een capaciteit van 57.000 zitplaatsen. Het stadion is gebouwd tussen 1951 en 1953 en is sinds 12 juli 1953 in gebruik.

Red Bull Arena, Leipzig

De Red Bull Arena in Leipzig. Voorheen stond het stadion bekend als het Zentralstadion of het Zentralstadion Leipzig. Na herontwikkeling en sponsoring door Red Bull, werd het omgedoopt tot de Red Bull Arena. De capaciteit van de Red Bull Arena in Leipzig is ongeveer 42.959 zitplaatsen

Signal Iduna Park, Dortmund

Het Signal Iduna Park, voorheen bekend als het Westfalenstadion, is een voetbalstadion in Dortmund, Duitsland. Het is de thuisbasis van de voetbalclub Borussia Dortmund. Het stadion staat bekend om zijn karakteristieke ‘Gelbe Wand’ en intense sfeer tijdens wedstrijden. De capaciteit van het Signal Iduna Park is ongeveer 81.365 zitplaatsen voor voetbalwedstrijden, waardoor het een van de grootste voetbalstadions in Europa is.

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart

De Mercedes-Benz Arena, voorheen bekend als het Gottlieb-Daimler-Stadion, is gelegen in Stuttgart, Duitsland. Dit stadion is de thuisbasis van de voetbalclub VfB Stuttgart en heeft een capaciteit van ongeveer 60.449 zitplaatsen voor voetbalwedstrijden. Het stadion biedt een moderne en indrukwekkende locatie voor sportevenementen en andere activiteiten in Stuttgart.

RheinEnergieStadion, Keulen

Het RheinEnergieStadion, gelegen in Keulen, Duitsland, is een van de meest opvallende sportlocaties in het land. Als de thuisbasis van de voetbalclub 1. FC Köln biedt dit stadion een levendige en gepassioneerde omgeving voor fans en toeschouwers. Met een indrukwekkende capaciteit van ongeveer 50.000 zitplaatsen voor voetbalwedstrijden, staat het stadion bekend om zijn imposante aanblik en levendige sfeer tijdens wedstrijddagen.

Fanzones en Evenementen

Naast de wedstrijden zullen er speciale fanzones zijn in elke gaststad waar fans kunnen samenkomen en de unieke EK sfeer kunnen ervaren. Deze fanzones bieden een geweldige gelegenheid om de opwinding van het toernooi te delen met mede fans en te genieten van verschillende activiteiten en entertainment.

Tickets kopen bij voetbaltrips.com

Voor het kopen van tickets voor EURO 2024 wordt voetbaltrips.com aanbevolen. Dit platform biedt betrouwbare opties voor het verkrijgen van tickets voor het EK en garandeert een onvergetelijke voetbalervaring tijdens EURO 2024. Met een eenvoudig toegangssysteem en betrouwbare service is Voetbaltrips.com de ideale keuze voor fans die het EK willen bijwonen.

Het EK 2024 in Duitsland belooft niet alleen spannend voetbal, maar ook een viering van sport, cultuur en gemeenschap in de prachtige stadions van het gastland. Het wordt een evenement dat voetbalfans over de hele wereld niet mogen missen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice