19 mei 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Esclusa steekt handen uit de mouwen voor nieuwe sportkooi

Geplaatst op: 5 maart 2024

foto: Henk Kuik

Jongeren van jeugdsoos Esclusa zijn bezig om duizenden euro’s in te zamelen. Ze willen namelijk een multifunctionele sportkooi laten aanleggen op de plek van de voormalgie skatebaan. Reden genoeg om de handen uit de mouwen te steken en een koekactie te beginnen.

De gemeente heeft al laten weten een groot deel hiervan te bekostigen. “Maar we willen de sportkooi die we op het oog hebben graag uitbreiden. Onze voorkeur gaat uit naar een kooi met een hoog hek, een volleybalnet en meerdere doeltjes. Daarmee wordt het prijziger, maar we hebben de gemeente laten weten dat we het extra bedrag zelf willen inzamelen. We hebben 150 bedrijven benaderd voor een gift en daarnaast zijn we bezig met een actie waarbij we boterpaaskoek verkopen”, aldus jongerenwerker Tom Kisjes.

De soos is in trek, merkt ook Kisjes. Iedere woensdag en vrijdag kunnen jongeren terecht in de soos voor een gezellig samenzijn, een spelletje of andere activiteiten. “Avonden met 35 jongeren zijn geen uitzondering. We hebben de groepen 7 en 8 van de scholen bezocht waardoor er weer veel nieuwe aanwas ontstond. Ook nemen zij weer vriendjes of vriendinnetjes mee waardoor we steeds meer jeugd mogen verwelkomen. Daarnaast merken we ook dat thema-avonden het goed doen”, vertelt Kisjes.

Komende maand worden de werkzaamheden voor de kooi al in gang gezet. Naar verwachting kunnen de kinderen rond de zomer gebruikmaken van de multifunctionele sportkooi. Maar eerst moeten er koeken verkocht worden.

Het doorgeven van aantal koeken dat men wil kopen kan bij Tom Kisjes via 06-33350627. De boterkoeken kosten 5,00 euro per stuk, 2 voor 8,00 euro. Een eenmalige bijdrage kan door een financiële bijdrage via betaalverzoek van Rabobank. De koeken worden in de laatste week van maart rondgebracht door jongeren & vrijwilligers van Esclusa

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice