19 mei 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

MarcusPassie in Zomerkerk

Geplaatst op: 5 maart 2024

Voor de uitvoering van de MarcusPassie van John Kuiper en Peter Sneep is niet veel nodig: een voorlezer, aanwezigen, een orgel en een organist. De aanwezigen zijn niet alleen luisteraars, ze vormen ook het koor. Ook dat is bijzonder. Tussen de voorgelezen Bijbelgedeelten door zingen ze liederen op bekende melodieën.

Daaronder bevinden zich veel verzen uit de berijmde psalmen. Die vertellen vaak precies wat er omging in Jezus toen hij zijn lijden onderging. Ook verwoorden ze wat de omstanders denken en zeggen, of geven ze een reactie op wat gebeurt in het lijdensverhaal. Het orgel ondersteunt de sfeer en beeldt de gezongen teksten uit.

John Kuiper en Peter Sneep zijn in 2001 begonnen met de MarcusPassie in een klein kerkje in Franeker. In de dagen erna bezochten ze grote en kleine plaatsen met de passie. Sindsdien gaan ze ieder jaar in de tijd voor Pasen het land in.

Op Goede Vrijdag 29 maart om 19.30 uur zal de MarcusPassie uitgevoerd worden in de Zomerkerk in Zwartsluis, Zomerdijk 7. De toegang is gratis. Er zal wel een deurcollecte worden gehouden. Na afloop is er gelegenheid om koffie of thee te drinken en nog even door te praten.

Kijk ook op www.marcuspassie.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice