4 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Vijf belangrijke items op je cv – voor meer kans op werk

Geplaatst op: 6 maart 2024

(Adv.) De arbeidsmarkt is voortdurend aan verandering onderhevig. Sollicitatiebrieven worden niet zelden flashy vormgegeven om op te vallen, maar het belangrijkste blijft de informatie die potentiële werkgevers erop kunnen vinden. Wat vermeld je op je cv, wat zijn jouw unique selling points? Soms zijn dat er meer dan je denkt! Vijf voorbeelden.

Snelle diploma’s die bijna overal van pas komen (zoals VCA)

Niet elke opleiding duurt jaren, integendeel. Sommige papiertjes haal je al in één dag. VCA is een steeds meer gevraagd diploma, waarmee zowel werknemers als leidinggevenden aantonen kennis te hebben van de algemene veiligheid op de werkvloer. Die kan variëren van een kantoor tot een laboratorium en alles daartussen: bouw, techniek, transport en de schilders branche. Kortom: VCA misstaat op geen enkel cv. Lees hier meer over het halen van dit diploma.

Omgaan met de digitale wereld

Jongeren leren spelenderwijs om te gaan met digitale apparaten en sociale media. Hoewel dit bijna een vanzelfsprekendheid is, meld je het toch op je cv omdat elk bedrijf sociale media en online communicatie gebruikt. Toch worden er vaak bijvoorbeeld facebookpagina’s aangemaakt ‘omdat het er nou eenmaal bij hoort’, terwijl daar zo veel meer uit te halen valt. Misschien door jou?

Eerlijk verhaal over jezelf

Een korte beschrijving van je karakter dient vooral eerlijk te zijn. Ben je bijvoorbeeld geen gezelschapsdier, zet dat er dan ook niet op. Het alternatief: je kunt goed zelfstandig werken. Stressbestendigheid is ook zo’n containerbegrip dat lang niet iedereen kan bewijzen. Leg de nadruk op je talenten, bijvoorbeeld je gave om systematisch te plannen, je vermogen om snel te schakelen en je leergierigheid. Ook je bereidheid om werk op te knappen waar anderen hun neus voor ophalen, is een zogenaamde pre. Heb je een goed lokaal netwerk en weet je precies welke ondernemers je voor welke klus moet hebben, zet dit er dan ook bij. Lokale samenwerkingen hebben namelijk de toekomst.

Bijzondere prestaties benadrukken

Alleen een rijtje werkgevers zegt je nieuwe werkgever niks. Beschrijf nauwkeurig welke werkzaamheden je er verricht hebt, en vooral wat je daarmee bereikt hebt. Wees daar niet te bescheiden in. Het zijn niet altijd de leidinggevenden die voor successen zorgen, soms zijn die juist toe te schrijven aan het trouwe en hechte team waar jij deel van uitmaakte.

Laat bladvulling en irrelevante informatie weg

Tot slot een element dat je níet op je cv vermeldt: niet ter zake doende onderwerpen. Bollen pellen, vakkenvullen en andere zomerbaantjes, maar ook meer ‘volwassen’ werk dat niet aansluit bij je beoogde droombaan, kun je beter weglaten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice