15 mei 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Waar gaat de reis naar toe?

Geplaatst op: 11 maart 2024

(Ingezonden) Ons leven is een reis, een reis naar…… ja, waar naartoe eigenlijk. We hebben, zo gaandeweg, altijd wel een bepaald doel voor ogen. We maken plannen en stippelen onze reis uit, als we dan ons doel bereikt hebben dan bedenken we weer een nieuw doel.

In de Bijbel vinden we veel reisverhalen, in het Oude en Nieuwe Testament gaan mensen een weg, zijn mensen op reis. Het onderweg zijn is een rode draad in de bijbel, mensen gaan op weg, meestal om het beter te krijgen. Reizen in de bijbel gaat vaak over een belofte, vrijwel al die reisverhalen zijn geloofsverhalen. Mensen gingen op reis en God reisde met hen mee.

Het was niet altijd een kalme reis, het ging zeker niet zonder tegenslagen, maar God ging mee. Zo is het ook met ons geloofsleven, het is een geloofsreis. In de komende Vriendendienst gaat ds. Postma uit Genemuiden met ons nadenken over die geloofsreis. Op onze reis gaan we ontdekken dat Jezus zelf ons uitnodigt om met Hem op reis te gaan. Hij nodigt uit en wil met jou en mij op weg gaan. Op de weg komen we allerlei zaken tegen. Brengt ons dat dichter bij Hem of juist verder af? Jezus noemt zichzelf De Weg, de Waarheid en het Leven.

Wanneer we ervoor kiezen om Hem te volgen dan mogen we gaan met woorden van St. Patrick: De Heer zij voor je om je de juiste weg te wijzen. Waar gaat uw en jouw reis naartoe? En wie is je reisgenoot? Van harte welkom bij de Vriendendienst op 17 maart om 19.00 uur in de Gereformeerde Kerk aan het Singel. En neem vooral een vriend of vriendin mee om je reisplannen te delen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice